מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות - חסימה צד אחד-דחוףמתלבטת31/05/2008
הי
אשמח לתשובה מהירה במידת האפשר
רקע: ילד אחד בן שנתיים- לאחר 3 שנים של טיפולי פוריות שונים פלוס השבחה , הריון הצליח לאחר צילום רחם תקין ו 3 חודשים עם פיוריגון והשבחה
עכשו שנתיים אחרי מנסים שוב להכנס להריון כבר 11 חודשים עם פיוריגון והשבחה ללא הצלחה
לבעלי טרנסלוקציה מאוזנת
כל הביוצים התרחשו מימין ב 10 חודשים האחרונים
לפני כ 8 חודשים היתה לי דלקת ברחם וטופלתי באנטיביוטיקה
לפני חודש לאחר הנסיונות ללא הצלחה עברתי שוב צילום רחם והיסטרוסקופיה
התגלה פוליפ קטן ברחם ליד פתח ימין - גודל 3 ממ
ברחם פתח שמאל נראה חסום עם הדבקויות כנראה כתוצאה מהדלקת שהיתה
עברתי צילום רחם שהראה כי צד ימין מעבר תקין ופיזור טוב
צד שמאל ללא מעבר נוזל כלל
ועכש ההתלבטות:יום 12 למחזור עם פיוריגון
2 זקיקים טובים בצד שמאל, 19, 20 - הצד החסום מבייץ לראשונה מזה כמה חודשים
זקיק אחד בימין גודל 7 - כנראה לא יבייץ
האם לעבור השבחה או שאין סיכוי לזקיקים להגיע לרחם כי הכניסה משמאל חסומה?
האם יש סיכון להריון מחוץ לרחם בשמאל אם אעבור השבחה?
האם פוליפ ברחם מפריע לקליטת הריון?
ההשבחה נקבעה למחר בבוקר, היום בערב הזרקתי אוויטרל
אנא תשובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה צד אחד
פרופ' ראול אורביטו31/05/2008קיים סיכוי להריון כאשר הביוץ קורה בצד חסום- כיוון שתיתכן קליטה של ביצית ע"י החצוצרה הנגדית- כלומר יש מקום להזרעה.
לגבי הסיכוי להריון חוץ-ריחמי. עפ"י הנתונים שהעברת הינך בסיכון מוגבר להריון חוץ ריחמי בהשוואה לנשים ללא בעיה מיכנית. אם כי, עדין מרבית הריונותיך צפויים להיות תוך-ריחמיים.
פוליפ, או כל דבר הבולט או מעוות את חלל הרחם- מפחית את הסיכויים להריון. פוליפ קטן סמוך לפתח החצוצרה כנראה בעל השפעה זניחה.
ללא קשר למחזור נוכחי, אם עברת כבר כל-כך הרבה מחזורי טיפול, ובנוכחות חסימה חד-צדדית, ראוי לחשוב בעתיד על טיפול בהפריה חוץ-גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מתלבטת01/06/2008הי
תודה על תשובתך
אני מנסה להבין את המצב גם בשביל העתיד, סליחה אם זה לא נשמע מובן
מדוע שצד ימין "יימשוך" ביצית מצד שמאל?
איך זה עובר בכלל?
ביוץ בצד אחד, פשוט והגיוני שביצית נכנסת לחצוצרה הכי קרובה- כלומר בצד של הביוץ, לא?
החסימה בחצוצרה שלי היא בקצה של היציאה לרחם ולא בקצה של פתח השחלה
כלומר יותר הגיוני שביצית מופרת משמאל פשוט תכנס לחצוצרה שמאל ותנסה להגיע לרחם ואז תתקע בחוסר אפשרות יציאה ואז סיכון להשתרשות בחצוצרה?
אני חוששת לא רק מהריון חוץ רחמי עכשו, אלא לאורך כל שנות הפוריות העתידיות שלי- לפחות עוד 10 שנים של סיכון כמעט כל חודש?
(אני לא יכולה לקחת גלולות בעקבות HPV וסיכון מוגבר לסרטן צוואר הרחם- היה לי לפני 5 שנים גידול CIN2 בצוואר הרחם ועכשו יחד עם הדלקת ברחם גם קונדילומה בצוואר ובנרתיק שהתגלה בעקבות פאפ שיגרתי)
האם יש סיכוי שבעקבות הדלקת שהיתה לי, שתהיה פגיעה בשחלה ימין , בתפקוד או בזקיקים שמבייצים בצד זה או בתפקוד חצוצרה ימין אפילו שיש מעבר תקין בצילום רחם?
לא ברור לי איך וממה קיבלתי דלקת ברחם- האם יכול להיות מצב של דלקת ברחם מהלידה ללא סימנים במשך שנתיים?
איך נדבקים בדלקת ברחם בדרך כלל?
לגבי עצתך לIVF- אני מנסה לדחות את הקץ, כמו שאומרים, ובעקבות הצילום רחם אומרים שהסיכוי להריון אחרי כמה חודשים גדול יותר אז החלטתי לנסות עוד חודשיים או שלושה לפני מעבר לIVF
מקווה שזה נשמע הגיוני...
תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת
פרופ' ראול אורביטו01/06/2008שאלותיך עניניות ומוצדקות.את זקוקה לייעוץ מקיף ופרטני שאינו ראוי במסגרת הפורום.
אנא, פני עם הרשימה לרופא המטפל, שמכיר את בעיתך ומטפל בך בשנה האחרונה והציגי לו את שאלותיך אחת לאחת.
מקוה שתקבלי מענה לכל שאלותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)