שאלה בקשר לצנתור חצוצרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לצנתור חצוצרות
    ענבל
    10/06/2008

שלום
    יש לי שאלת הבהרה - הייתי היום אצל ד"ר טוגנדרייך כאשר נשלחתי לאחר צילום רחם שעשיתי לפני כ 3 שבועות ובו נראה היה כי החצוצרה הימנית חסומה. באתי במטרה לנסות לפתוח את החצוצרה החסומה ואז בצילום שעשיתי היום הוא אמר לי שזה פתוח ואין צורך לצנתר.
    איך זה יכול להיות? האם זה אומר שהצילום הראשון לא היה טוב או שבצילום הזה נעשה משהו אחר שפתח אותה? אשמח לקבל הסבר.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לצנתור חצוצרות

הוספת תגובה

• בקשר לצנתור חצוצרות

פרופ' ראול אורביטו
    10/06/2008

קיימים מצבים במהלך צילום רחם שאינם פתולוגיים, ולמרות זאת מודגמת לכאורה חסימה באחת או 2 חצוצרות.
    למשל, במידה וקיים פקק רירי בפתח החצוצרה, או שבמהלך צילום רחם נתון- קיימת התכווצות של השריר בפתח החצוצרה. במצבים אלה לא יעבור חומר ניגוד לחצוצרה והיא לא תודגם, וכל חומר הניגוד יזרום לחצוצרה הנגדית הפתוחה (שם אין תנגודת לזרימה).
    במידה ומתבצע צילום חוזר, במועד אחר, יתכן שאז לא תהיה התכווצות של שריר החצוצרה, או שמבחינה טכנית ניתן יהיה להעלות את לחץ הנוזל בחלל הרחם- כך שהפקק הרירי ישטף.
    כך שבצילום העוקב- החצוצרה תודגם ולמעשה אין בעיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענבל
    11/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו