בהמשך להודעה ותשובה מאתמול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך להודעה ותשובה מאתמול
    טטי
    17/06/2008

תודה על תשובתך - אבל נדמה לי שלא הסברתי את המצב טוב ונוצר רושם שאני שואלת שאלה כללית מדי ,אז אני אנסה לדייק

אני מנסה להרות כמעט שנה וקיימת בעית זרע קלילה אצל בעלי-הכל תקין פחות או יותר רק נפח נמוך-1 מ"ל ,אצלי בדיקות מעקב זקיקים ופרופיל הורמונלי - הכל תקין, עכשיו אני הופניתי ע"י רופא לעשות צילום רחם כדי לשלול חצוצרות חסומות.

אז השאלה שלי היא האם יתכן שדלקת במעי הגס (קוליטיס) הייתה יכולה לגרום לי חסימה או בעיה מכנית כלשהי בחצוצרות
    או שאלו מערכות שונות ואין כל השפעה למרות שמקום הבעייתי במעי הוא בחלק התחתון הימיני בבטן?

המון תודה על זמנך וסליחה על שאלה החוזרת , תשובתך חשובה לי כדי להחליט האם לגשת לצילום הרחם בהקדם או לנסות הריון ספונטני עוד כמה חודשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קוליטיס וחצוצרות סתומות.

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    17/06/2008

בירור תקינות המעבר בחצוצרות הוא חלק מובנה בבירור הסיבות להפרעות בפריון.
    באופן בסיסי אם יש או הושג ביוץ, הזרע בתחום "הפורה" ואין הסבר אחר לכשלון ההתעברות , יש לשקול צילום רחם וחצוצרות.
    מחלת הקוליטיס אינה פוגעת ברחם או בחצוצרות אלא במעי. סיבוכי הקוליטיס עלולים לערב גם אברים אחרים בבטן ובהם החצוצרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' ראול אורביטו
    17/06/2008

לכן, מומלץ שתבצעי צילום רחם.
    במידה ותקין, לאור משך אי הפריון ונפח זרע ירוד, רצוי להתחיל בטיפולי פוריות המשלבים השבחת זרע\הזרעות עם תרופות משרות ביוץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו