צילום רחם ואנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם ואנדומטריוזיס
    חסוי
    05/08/2008

שלום רב נמצא שיש לי אנדומטריוזיס, כטיפול מונע לקחתי באופן רציף (חצי שנה) גלולות, כעת זה החודש השלישי שאני מנסה להרות. בבדיקת אולטרסאונד אחרונה אצל רופא הנשים נמצא כי יש לי אנדומטריומה. קיבלתי הפנייה לצילום רחם ושאלתי היא - מה בדיוק בודקים ומנסים לראות במקרה כזה על ידי הצילום? במידה והתוצאות לא מזהירות, מהם השלבים הבאים בדרך כלל במקרים שכאלה ? תודה מראש על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם ואנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

פרופ' ראול אורביטו
    05/08/2008

מדובר בבדיקת הדמייה המתבצעת באמצעות מכשיר שיקוף.
    הנבדקת עוברת שיקוף של האגן (בו ממוקמים הרחם והחצוצרות)
    הגניקולוג המבצע מזרים לרחם חומר ניגוד על מנת שניתן יהיה לראות
    את הרחם והחצוצרות בשיקוף. (ללא חומר הניגוד הרחם והחצוצרות "שקופים" ולא יודגמו בשיקוף).
    מטרת הבדיקה בעיקר לוודא מעבר תקין בחצוצרות. באופן משני מתקבל מידע גם על תקינות
    מבנה הרחם.
    במידה והבדיקה לא תקינה, למשל חסימה דו-צדדית בחצוצרות- יצטרכו לשקול טיפול הולם (אפילו הפרית מבחנה), בהתאם לשיקול דעתו של רופאך המטפל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנטונת

חסוי
    05/08/2008

אז בעצם החסימה בחצוצרות זה האנדומטריומות שנראו בשני הצדדים בגדלים שונים בבדיקת האולטרסאונד? הרבה נשים עושות צילום רחם בלי שום קשר לאנדו' אני עושה זאת בשל אנדו' וחשוב לי להבין את הקשר ביניהם חסימה בחצוצרות = אנדומטריוזיס?? קצת מבולבלת תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריומה

פרופ' ראול אורביטו
    06/08/2008

אין קשר בין האנדומטריומות לחצוצרות (נמצאות בשחלות)
    אולם, יתכן קשר בין אנדומטריוזיס לבעיה מיכנית (הדבקויות אגניות)- ולכן חסימה בחצוצרות
    את זקוקה לצילום רחם- כנראה כחלק מבירור פוריות, וספציפית כדי לשלול חסימה או הידבקויות בעקבות אנדומטריוזיס
    מקווה שהבהרתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    06/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו