עזרה בפענוח הבדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפענוח הבדיקה
    אביבית
    28/08/2008

שלום, עברתי צילום רחם והממצאים הם: חצוצרה ימנית תקינה. חצוצרה שמלאית: הדגמת המעבר והפיזור היצריכה הזרקה סלקטיבית בפתח החצוצרה. החצוצרה השמאלית מתרחבת בטרם פיזור. מה זה אומר?האם הייתה חסימה והיא נפתחה? ואם לא אני אמורה לעבור בדיקות נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח הבדיקה

הוספת תגובה

• פענוח הבדיקה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    28/08/2008

ככלל התשובות מנוסחות בצורה ברורה לרופאים ואנשי מקצוע ורופאך האישי ייטיב להסביר לך פנים מול פנים על משמעות הממצאים.
    היות ואני כתבתי את התשובה ואני בצעתי את הבדיקה אפרט ואסביר למענך ולמען שאר המתעניינות.

צילום הרחם בודק בין השאר ובעיקר את תקינות המעברים בחצוצרות.
    לעיתים החצוצרה חסומה "קרוב לרחם" ואינה מודגמת כלל או מודגמת בחלקה בלבד.
    לעיתים החצוצרה חסומה בקצה השחלתי המרוחק מהרחם. במצב זה יש לחצוצרה נטייה להתרחב כבלון- מצב הנקרא "סקטוסלפינגס". קיימים מצבי ביניים בהם קיים מעבר בחצוצרה אבל נחוץ לחץ גבוה יחסית על מנת להדגימו. התרחבות החלק המרוחק (הקרוב לשחלה) בטרם פיזור חומר הניגוד יכול להעיד על "חסימה חלקית". של החצוצרה המתרחבת בטרם תאפשר לחומר הניגוד לעבור ולהתפזר.גם העובדה שהתעורר צורך ב "הזרקה סלקטיבית" כלומר החצוצרה לא הודגמה מלחתחילה והיה צורך "להשחיל" את הצנתר לפתח החצוצרה מצביעה על אפשרות של "חסימה חלקית".
    למרות כל האמור לעיל יש מקום לאופטימיות שכן חצוצרה אחת נראתה תקינה לחלוטין וזה צריך להספיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו