כלמידיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלמידיה
    ציפי
    24/09/2008

שלום רב, לפני כחודש אובחנה אצלי כלמידיה, לאחר שנה של כאבי בטן תחתונים וכאב בצידי האגן (לא חזקים מדיי אך מטרידים, באים והולכים). אציין כי כאבי הבטן החלו לאחר שהתחלתי לצאת עם בן זוג, לפני כשנה. פעמיים ביקשתי מהרופא בקופ"ח כללית בדיקה לכלמידיה בשל כאבי הבטן התחתונה אך הוא טען שאין צורך ופעמיים הפנה אותי לצילום רחם. כעת אני על אנטיביוטיקה מסוג דוקסילין 100. הכאבים בבטן התחתונה ובעיקר בצידי הגוף הולכים וכמעט נעלמים. מה שמטריד אותי זה הנזק שיכול היה להיווצר. אשמח לדעת קצת סטטיסטיקות לגבי אחוז נפגעות החצוצרות מכלמידיה. כשדיברתי עם הרופאה שלי היא אמרה לי שאם יש נזק, לא ניתן לאמוד אותו כעת, ושארצה להיכנס להריון, נחצה את הגשר. תשובה זו לא מספקת אותי. הבנתי שניתן לעשות צילום רחם בו ניתן לראות אם החצוצרות חסומות. האם אתה ממליץ לי לעשות ניתוח כזה? תודה מראש, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלמידיה

הוספת תגובה

• קלמידיה

פרופ' ראול אורביטו
    27/09/2008

אחד הסיבוכים של דלקות באגן הוא- חסימה של החצוצרות. השכיחות הינה באחוזים בודדים לאחר התקף ראשון ועולה ככל שמספר ההתקפים עולה.
    בשלב זה, לא הייתי ממליץ על בירור פריון אלא, מעקב רופא נשים שגרתי כולל סונר ופאפ
    כשתחליטי להיכנס להריון, תחזרי לרופא נשים ואז בהתאם לגילך, ובדיות בסיסיות תצטרכן לשקול את מועד\ תיזמון צילום הרחם. כמובן, שבמקרה שלך יש לבצע את הצילום מוקדם יותר בהשוואה לאוכלוסיה הכללית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו