מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת רחםגילי27/10/2008
שלום, אני מטופלת אצל רופא פוריות עקב בעית זרע, אנחנו כרגע בשלב ההזרעות. עשיתי היום בדיקת רחם. מצ"ב התוצאות: .מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות .רושם לרחם קשתי .מצפה מעבר בחצוצרה ימין אולם לא הודגם פיזור .לא הודגמה חצוצרה שמאל שאלות: 1. מה זה אומר 'רחם קישתי'? האם מהווה בעיה? 2. האם יש לנו סיכוי בכלל בהזרעות? 3. האם התוצאות אומרות שקיימת סתימה של שתי החצוצרות- הימנית סתימה רחוקה והשמאלית קרובה? 4. האם במצב זה כדאי לעבור צינתור? או לעבור ל IVF? מה הסיכויים שלנו ב IVF? 5. שאלה טכנית- איך נישאבות הביציות אם החצוצרות חסומות? איך ניתן להגיע אליהן? תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו27/10/2008לשאלותיך- רחם קשתי הינו מבנה רחם עם קרקעית "מעט משונצת" (למעשה מעין נטיה לרחם דו-קרני?), שבמרבית המיקרים אינו מהוה בעיה
עפ"י הצילום קיימת חסימה מלאה מצד אחד וחלקית (?) בצד שני- אם אכן מימצא זה אינו נובע מבעיה טכנית- שאגב, ניתנת לבירור ע"י צינטור חצוצרות סלקטיבי- אזי תידרשי להפריה חוץ-גופית על מנת להרות
לגבי שאיבת ביציות - נעשית בהנחית אולטרסאונד ע"י החדרת מחט דרך הנרתיק ישירות לתוך הזקיקים בשחלה (המכילים את הביציות)- אין קשר למצב החצוצרות!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- חצוצרה חסומה ובעית זרע
גילי27/10/2008תודה רבה על התשובה המהירה. ברצוני לחדד ולשאול דבר נוסף, באם קיימת בעית זרע (מורפולוגיה 1%, תנועתיות 16%), האם יש צורך לבצע את הצינתור הסלקטיבי, האם יש צורך להבין את הסיבה לבעיה, לגבי הבעיה מכנית? או שבכל מקרה הפתרון הוא עקיפת החצוצרות ע"י IVF ולכן הסיבה לבעיה לא חשובה. שוב תודה מראש, גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינטור
פרופ' ראול אורביטו28/10/2008מטרת הצינטור לאבחן ולנסות לפתור את בעית הסתימה, על מנת לאפשר הריון ללא IVF.
במידה ומחליטים על IVF א-פריורית, אין הכרח לבצע צינטור
הצורך בצינטור לעומת מעבר ישיר ל- IVF קשור לגילך, לחומרת בעית הזרע ולגורמים נוספים.
על מנת לקבל את ההחלטה, רצוי שתפני לרופא המטפל, לדון בענין לאור נתוניכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תחזירו לי תשובה בהקדם
ציפי05/11/2008הי אני חדשה כאן אני מנסה עוד מעט כבר שנה אני אחרי ניתוח קיסרי כבר שנתיים מנסה להיכנס להריון ואחרי 2 הזרעות אני בלחץ יש לי תור לבדיקת רחם ומה יהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
פרופ' ראול אורביטו05/11/2008מקוה שיהיה רק טוב!!
לגבי בדיקת הרחם- הצילום- מטרתו לבחון האם הסיבה לאי כניסתך להריון נובעת מבעיה ברחם או סתימה בחצוצרות.
בהתאם לתוצאות הצילום- ישקול רופאך את המשך הטיפול (השראת ביוץ עם הזרעות או טיפולי הפריה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה
ציפי06/11/2008במידה וחלילה והתשובה של בדיקת הרחם תהי לא תקינה עם החצוצרה או ברחם יש מצב לא להיכנס להריון?ומה זה השראת ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ' ראול אורביטו06/11/2008לבעיות ברחם\ חצוצרות- קיימים פתרונות, והשאלה אם תהיה בעיה, מה הבעיה ובהתאם יומלץ פתרון.
השראת ביוץ- טיפול בתרופות (כדורים או זריקות) שמטרתו לגייס זקיקים\ ביציות, כך שבחודש הנתון יהיה ביוץ עם יותר מביצית אחת (מה שקורה באופן נורמלי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)