מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בעקבות צילום רחםגירית02/11/2008
בדף התוצאות רשום: "הדגמה תקינה של חללי הרחם הרחבה של חצוצרה משמאל עם סימני סקטוסלפינג מימין מעבר תקין דרך חצוצרה." ברצוני גם לציין שבצד שמאל בהתחלה לא היה מעבר ואח"כ כן היה קצת (לא רשום אבל זה מה שקרה בבדיקה עצמה). חיפשתי קצת באינטרנט ועודף המידע די הלחיץ אותי ורציתי לשאול מספר שאלות כאן (ברור לי שאני גם צריכה לראות רופא). עברתי 6 מחזורי טיפול של איקקלומין והזרעות והרופא המליץ לי לפני צילום הרחם שנעבור לזריקות והזרעות. ניסיתי לקבל מהאחות במרפאת בריאות האישה מושג לגבי הממצאים אבל התשובה שלה הייתה מלחיצה עוד יותר - היא אמרה שיכרתו לי את שתי החצוצרות ונלך לIVF. לא ברור לי למה לכרות חצוצרה בריאה, אבל כנראה שזו היתה אמירה מטופשת שצריך להתעלם ממנה. מעדיפה לשאול כאן ואז להתייעץ עם הרופא המטפל: 1. האם סקטוסלפינג והידרוסלפינג זה אותו הדבר רק במיקום שונה בחצוצרות? 2. מה זה "סימני" סקטוסלפינג? מה המשמעות אם בסוף כן עבר קצת חומר? 3. האם שווה לי להמשיך עם הזרעות במצב הזה או כדאי להתקדם בטיפול? 4. אם אני ממשיכה בטיפול עם IVF למשל - האם החצוצרה הזו תהווה בעייה גם שם? 5. אם כן - האם אפשרי קודם לנסות בלי לטפל בחצוצרה ואח"כ רק לעשות איתה משהו? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינגס
פרופ' ראול אורביטו03/11/2008למעשה- סקטוסלפיגס מעיד על חסימה רחיקנית של החצוצרה, ובמידה וגורמת להצטברות נוזל בחצוצרה- אז הידרוסלפינגס.
קיים סיכוי לא מבוטל להריון בנוכחות סקטוסלפינגס חד צדדי (בנוכחות חצוצרה נגדית תקינה)- אם כי פחות בהשוואה למצב ללא סקטו\הידרוסלפינגס
טיפול ישירות ב- IVF אפשרי, אם כי רצוי לדיין את הנושא עם רופאך המטפל - כיוון שאם גילך מתאים ואין בעיות נוספות- יתכן שכדאי לעבור מספר מחזורי זריקות והזרעות לפני מעבר ל- IVF.
לגבי טיפול בהידרוסלפינגס לפני IVF- מקובל בעולם.
בארץ- מקובל לבצע מספר מחזורי IVF (2-3) לפני הפניה לניתוח לכריתת חצוצרה עם הידרוסלפינגס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אורית03/11/2008האם יש סיכוי שהבדיקה השניה תהיה טובה יותר או שאם רואים את זה בפעם 1 זה ודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ' ראול אורביטו03/11/2008לדעתי, כדאי שתפני לרופא מטפל עם הדיסק\צילומים. לא בטוח שיש צורך בבדיקה שניה- אם נוכחות הסקטוסלפינגס היא ודאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)