דופלר אגן-סליחה שאני שואלת שוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופלר אגן-סליחה שאני שואלת שוב
    אורית
    02/11/2008

השאלה כבר נשאלה אבל היא נמחקה מהפורם לפני שראיתי את התשובה סליחה ותודה על המענה דואגת מאוד שלום ביום ראשון עשיתי אולטראסונד דופלר אגן והאבחנות היו בדיקת זרימת דם שחלתית שחלה שמאלית לא הודגמה בנפרד משמאל לרחם ממצא ציסטי מאורך בגודל 45*25 בתוכו ותוכן עכור המחיצות עבות וחלקן מסוידות המחיצות מחלקות את הממצא לשניים במראה סונוגרפי הממצא מתאים יותר להידרוסלפינגס חצוצרה מאוד מורחבת עם נוזל עכור בתוכה או למעי מורחב אומנם לא הודגמה פריסטלטיקה ברורה בתוכה זרימות דם בהיקף הממצא ובתוך המיחצות תקינה 0.59 0.61 RI ממולץ לבצע בדיקה חוזרת אחרי חוקן יש לשקול קורליצה עם CT הרופאה שלחה אותי לבדיקה חוזרת רק בעוד שבועיים אחרי מחזור לאחר חוקן אשמח אם תעזרו לי מה אומרת הבדיקה האם יש אפשרות שהבדיקה השניה תצא יותר טוב האם אפשר לפתוח חצוצרה או שחייבים בניתוח אני בת 37 רווקה ועדיין אין לי ילדים האם זה פוגע בפוריות האם זה לא מסוכן לחכות שבועיים והמצב לא יחמיר ומה האפשרות שזה מהמעי המורחב אודה לכם על תשובתכם תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופלר

פרופ' ראול אורביטו
    03/11/2008

בסונר- קיים מימצא טפולתי היכול להתאים בין השאר לחצוצרה חסומה או לחליפין מימצא שחלתי או מעי עם תוכן צואתי בתוכו. לאור האבחנה המבדלת נדרשת לבצע בדיקה חוזרת לאחר התרוקנות (חוקן) ו- CT . עצם הבדיקות הנוספות נועדו לבדוק האם המימצא אכן קיים ואיננו ארתיפקט.כיוון שאת ללא סימפטומים- אזי אין דחיפות וההמתנה של שבועיים לא אמורה לשנות.
    במידה וימצא שהמימצא חצוצרתי (נוזל בחצוצרה)- במצב כזה- לא ניתן לטפל בצינטור אלא רק בניתוח (שלא נחוץ בהכרח).
    ברגע שתחליטי שאת מעונינת בהריון- יש מקום לבחון את מצב החצוצרה השניה (ע"י צילום רחם, למשל) ובאם פתוחה- לשקול טיפולי השראת ביוץ עם הזרעות, או לחליפין לעבור ישירות לטיפול הפריה חוץ- גופית.
    אופן הבירור\טיפול בסופו של דבר אמורים להישקל ע"י הרופא המטפל, אליו את אמורה לפנות ברגע שתחליטי שאת מעונינת להרות ויסתמך על היכרותו אותך ואת בן זוגך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי -דופלר אגן אנא ענו לי

אורית
    06/11/2008

האם יש סיכוי שהבדיקה השניה תהיה טובה יותר או שאם רואים את זה בפעם 1 זה ודאי האם אולטרא יהיה מדויק ביום הה-14 של המחזור או שלנסות להקדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופלר

פרופ' ראול אורביטו
    06/11/2008

כפי שכבר ענינו, עצם הבדיקה החוזרת נועדה לאשר או לשלול את המימצא הראשון- כך שתיאורתית יתכן ותהיה טובה יותר
    רצוי סונר בין הוסת לביוץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופלר אגן

אורית
    10/11/2008

שלום יש לי 2 אפשרויות או ביום ה8 למחזור או ביום ה14 למחזור אנא עזור לי מה עדיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יום

פרופ' ראול אורביטו
    10/11/2008

יום 8

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורית
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופלר אגן-רוצה לבוא ליועץ

אורית
    12/11/2008

בהמשך לשאלתי הבדיקה השניה של הדופלר אגן עשיתי היום שחלה שמאלית -הודגמה עם ממצא מורכב בתוכה בקוטר 36*40 מ"מ מכיל נוזל עכור עם מחיצות גסות בתוכו מכיל כלי דם עם זרימות תקינות בתוך הממצא ישנו אזור קטן הנראה כמו רקמת שחלה תקינה בגודל 11*12 מ"מ תמונה סונוגרפית המתאימה לאנדומטריומה מופנית לרופא מטפל לשקילת לפרוסקופיה הרופאה שלי תהיה רק ביום שני אשמח לדעתמה אומרת התשובה מה זה לפרוסקפיה? ואם אוכל לבוא אלייך ליועץ אני בת 37 כמו שכבר ציינתי ועדיין לא הייתי בהריון האם יש סיכוי שזה פוגע בפוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריומה

פרופ' ראול אורביטו
    13/11/2008

קיים בשחלה מיצא לא ברור, שיכול להתאים לאנדומטריומה
    אנדומטריומה הינה מצב בו קיימת רירית רחם אקטופית (שלא במקומה), ומידי חודש מווסתת- וכיוון שהדם(וסת) לאיכול להתנקז, הוא מצטבר בשחלה.
    בבדיקתך- המימצא לא חד משמעי, אלא חשוד ל.. ולכן הומלץ על לפרוסקופיה שמטרתה לבחון את המימצא מקרוב ובמידת הצורך לטפל בו.
    לפרוסקופיה הינה ניתוח שבו מחדירים מצלמה לחלל הבטן וכך בוחנים אותה מבפנים.
    מרפאה "מומחית" לאנדומטריוזיס ומועד מומלצת קיימת באגף הנשים בתה"ש
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אורית
    13/11/2008

האם הניתוח הזה הכרחי או שיש טיפול אחר והאם זה יפגע לי בפוריות בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

פרופ' ראול אורביטו
    13/11/2008

שאלותיך מצוינות
    לא ניתן להשיב עליהן על סמך ההיכרת בפורום
    אנא, פני לרופא מטפל שמכיר אותך היטב ותדייני איתו את הנושאים החשובים שהעלית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו