מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח צילום רחם ושאלת המשך טיפול.מיטל11/11/2008
שלום לדר' טוגנדריך, עשיתי היום צילום רחם וזה מה שנכתב: רחם בגודל ומבנה תקינים. מימין מעבר ופיזור של חומר ניגודי לחלל הצפק תקינים. הידרוסלפינקס משמאל ללא מעבר של חומר ניגודי לחלל הצפק. הרופא שעשה לי את הבדיקה אמר לי שזה אומר ששתי החצוצרות של חולות ושאצטרך לעבור טיפול ivf. השאלה היא: האם הוא צודק לפי מה שהוא אמר כאן (וזה רופא שתמיד מגזים ומפחיד בתשובות שלו) ואם כן האם יש דרך לפתוח חצוצרה חסומה? רציתי לציין שלפני כחצי שנה היה לי הריון מחוץ לרחם ונתנו לי 2 זריקות בכדי לפתור את הבעיה. אני חושבת שהרופא גם אמר שחצוצרה אחת הייתה סתומה גם ככה עוד לפני ההריון ושלא היה סיכוי ועכשיו החצוצרה היותר טובה חולה. אשמח לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפינגס
פרופ' ראול אורביטו11/11/2008למעשה- הידרוסלפינגס מעיד על חסימה רחיקנית של החצוצרה.
קיים סיכוי לא מבוטל להריון בנוכחות הידרוסלפינגס חד צדדי (בנוכחות חצוצרה נגדית תקינה)- אם כי פחות בהשוואה למצב ללא הידרוסלפינגס
טיפול ישירות ב- IVF אפשרי, אם כי רצוי לדיין את הנושא עם רופאך המטפל - כיוון שאם גילך מתאים ואין בעיות נוספות- יתכן שכדאי לעבור מספר מחזורי זריקות והזרעות לפני מעבר ל- IVF.
לגבי טיפול בהידרוסלפינגס לפני IVF- מקובל בעולם (הטיפול הוא כירורגי ולא בצינטור).
בארץ- מקובל לבצע מספר מחזורי IVF (2-3) לפני הפניה לניתוח לכריתת חצוצרה עם הידרוסלפינגס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)