מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי היסטרוסקופיהסיגל12/11/2008
היום ביצעתי הסטרוסקופיה באשקלון אצל ד"ר גונדרייך ובהזדמנות זאת רוצה להודות לך ולשאול מס' שאלות: 1. בעיון בדו"ח נכתב שסיבת ההפניה היא אי פריון כשלמעשה הסיבה העיקרית היא דימומים.יכול להיות שהסיבה היא צילום הרחם שצרפתי מלפני חודש. שאלתי האם סיבת ההפניה משפיעה על אופי הסתכלותך על רירית הרחם והחיפוש אחר הסיבה או שאין קשר.האם פיספסנו את המטרה שלשמה ביצעתי את הבדיקה?או שהסיבה לא משמעותית .והתייחסותך זהה. 2. בדף ההדרכה הסיעודי נכתב שצריכה להיות תשובה היסטולוגית כששאלתי את האחות היא אמרה לי שהאחות שכתבה זאת טעתה .למי להאמין?כיצד באמת ניתן לדעת בוודאות?אם היתה נלקחת בדיקת היסטולוגה האם היית מציין זאת בפניי או בדו"ח היסטולוגיה?בסוף הבדיקה אמרת לי שהכל תקין וגם בדו"ח נכתב שהכל תקין.והאם במצב של דימומים אין הכרח לקחת בדיקת היסטולוגיה? 3. במכתב שחרור נרשם בממצאים פיזקלים חשובים FV1:CXומשפט שהכתב בו לא ברור.מה הכוונה? 4.הביקורת עוד שבועיים אצל הרופא המטפל שלי ?למה היא נועדה? 4. אשמח לקבל את דעתך לגבי מהם הסיבות האפשריות למצבי: אני בת 37 נשואה +3.בשנה האחרונה עברתי לייזר בעקבות קונדילומה וcin1.המחזור שלי התקצר ל24 יום כשבימים הראשונים טפטופים ואח"כ מחזור עם דימום חזק ושוב מס ימים עם טפטופים ז"א סה" כ 8-9 ימי דימום. יש לציין שאני מנסה להכנס להריון. מצטערת על ריבוי השאלות אני פשוט חוששת. תודה על סבלנותך והתייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' ראול אורביטו13/11/2008סיגל שלום
פניתך הינה מאוד ספציפית וקשורה לטיפול אותו ביצע דר' טוגנדרייך
לא ראוי שהתשובה תינתן בפורום, אלא באופן אישי- כמקובל
אנא אפני את שאלותיך האישיות לדר' טוגנדריך ישירות ולא באמצעות הפורום
הכתובת:
ד''ר דניאל טוגנדרייך
מומחה בגניקולוגיה ומיילדות
רח' בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלות לא אישיות וחשובות מאוד
סיגל13/11/2008שאלותיי מתייחסות למס' נקודות עיקריות שאינן אישיותכפי שכתבת: 1. האם סיבת ההפנייה משפיעה על אופי בדיקת ההיסטרוסקופיה? 2. האם בכל מקרה של בעיות דימום לוקחים בדיקת היסטולוגיה? לי לא לקחו למרות שאני הופניתי בעיקר בגלל דימומים. 3.האם כעבור שבועיים יש להגיע לרופא המנתח כפי שנכתב בדף שקיבלתי או לרופא המטפל בתודה סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ' ראול אורביטו13/11/20081. לא במקרה שלך
2. אם הבדיקה תקינה- לא בהכרח
3. לרופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשת פיספוס
סיגל13/11/2008תודה על התייחסותך.מתוך קריאה בנושא אני מבינה שבירור מעמיק לגבי דימומים כולל דגימת רירית הרחם. יש לי תחושת פיספוס שמא הבירור שעשיתי (למרות פחדיי מהבדיקה)לא מספק לי תשובה חד משמעית. כיצד אוכל לדעת בוודאות שהבדיקה שביצעתי שוללת לחלוטין את סיבת הרחם כמקור לדימומים מבלי שנלקחה דגימה?והאם העובדה שהרופא חשב שסיבת ההפנייה היא אי פוריות לא השפיעה על שיקול דעתו ולכן לא לקח דגימה?האם אצטרך לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ' ראול אורביטו13/11/2008סיבת דמם\אי פוריות מהוים אחת הסיבות (אינדיקציה) לביצוע היסטרוסקופיה
הבדיקה למעשה זהה- ללא קשר לסיבה, לכן לא נראה לי שהסיבה יכולה להשפיע על מראה הרחם
נראה לי שאין צורך\סיבה לחזור על ההיסטרוסקופיה, במידה ותקינה
לגבי הצורך בדגימה- מציע שתפני לרופא מטפל שהיפנה אותך להיסטרוסקופיה ותדייני איתו את הנושא- ובמידה ויראה לנכון לבצע את הדגימה, אזי, ניתן יהיה לבצע את הבדיקה במרפאתו כבר באותה פגישה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל גם את דעתו של ד"ר גונדריך
סיגל13/11/2008תודה על התייחסותך.אך אשמח לקבלגם את התייחסותו של ד"ר גונדרייך לשאלותיילמעשה, לו יש את התשובות .אני פשוט מאוד חוששת וזה יעזור לי להפיג אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
פרופ' ראול אורביטו13/11/2008אנא פני למרפאתו:
רח' בן גוריון 183 גבעתיים
טלפון: 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל היקרה
ד``ר דניאל טוגנדרייך13/11/2008כפי שהוסבר ע"י פרופסור אורבייטו אחזור ואחדד:
היסטרוסקופיה אבחנתית היא פעולה זהה - ללא קשר לסיבת ההפנייה.
במקרה שלך נצפצה רירית רחם סדירה וחלקה בכל דפנותיו של חלל הרחם
בהעדר ממצאים אין הכרח ליטול דגימה מרירית הרחם - מה גם שפעולה זו עלולה לעורר דימום.
במידה והרופא המפנה יחשוב שיש מקום לדגימת רירית רחם זו פעולה שניתן לבצעה במרפאת הרופא ללא הרדמה.
בהצלחה
דר' טוגנדרייך דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
סיגל16/11/2008תודה על תשובתך .הרגעת אותי. רציתי לדעת מתי ניתן לקיים יחסי מין?(נגמר לי הדימום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)