האם דלקות חוזרות בנרתיק יכולות להתפשט פנימה ולגרום חצוצרות סתומות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם דלקות חוזרות בנרתיק יכולות להתפשט פנימה ולגרום חצוצרות סתומות
    יעל
    14/11/2008

יש לי שתי בנות.
    האחת בת 3, והשנייה בת שנה וחצי. לאחר הלידה הראשונה (!) הייתה דלקת ברחם שטופלה באנטיביוטיקה. לאחרונה התגלה ממצא של נוזל בחצוצרות (דו-צידי), אם כי רופא נוסף (חודשיים לאחר הממצא) לא ראה שום דבר. הרופא השני המליץ על צילום רחם כדי לדעת בדיוק מה קורה שם.
    שאלותיי:
    1. האם דלקות חוזרות בנרתיק יכולות להתפשט פנימה ולגרום לחסימה בחצוצרות? אם לא- אני לא רואה מה יכולה להיות הסיבה לחסימה כזו שבאה פתאום.
    2. האם לא כדאי לחכות עם צילום הרחם עד שאחליט להיכנס שוב להריון?
    3. האם חסימה בחצוצרות קשורה ליובש בנרתיק?

תודה,
    יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חצוצרות סתומות

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    14/11/2008

אין צורך בבדיקה כלשהי אם את בריאה,חשה בטוב ואינך מתכננת הריון.
    הסיבה היחידה לצילום רחם בסיטואציה שאת מתארת היא -אם את מנסה להתעבר זמן סביר ולא מצליחה.
    ממצאים באגן בבדיקה של רופא או בבדיקת אולטראסאונד בהחלט מחייבים מעקב ובירור אבל לא באמצעותצילום רחם.
    דלקות בחצוצרות הגורמות לסתימתן יכולות להיות "לא מורגשות" ע"י האישה. לא אחת מוצאים חצוצרות סתומות מדלקת והאישה לא זוכרת ארוע של דלקת באגן.
    זיהום ברחם אחרי לידה יכול לסתום את החצוצרות.
    דלקות הנרתיק השכיחות כגון פטרת - לא מערבות את החצוצרות ואינן גורמות לסתימתן.
    יובש בנרתיק לא קשור לחצוצרות סתומות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצוצרות סגורות

סוואר חלאילה
    26/05/2010

אני בת24 יש לי 2 ילדים עברתי צילום רחם והתגלה כי שתי החצוצרות סתומות וצוואר הרחם רחב בשתי הלידות עברתי תפירה של הצוואר וגם לידה מוקדמת מה הסיבה לחסימת החצוצרות ? ומהו הפיתרון ? וגם בעת קיום יחסי מין ישנם הרבה כאבים האם זה בגלל החסימה בחצוצרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצוצרות סתומות

פרופ' ראול אורביטו
    29/05/2010

לעיתים בשל צואר רחב- לא ניתן להעלות את הלחץ ברחם- ואז החצוצרות לא מודגמות טכנית
    עליך לפנות לרופא מטפל עם הצילום- ואם כך המצב, לפנות לצינטור סלקטיבי- שיכול להדגים\לפתוח את החצוצרות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו