אחרי היסטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי היסטרוסקופיה
    אור
    18/11/2008

שלום, לפני כשנה עברתי הריון חוץ-רחמי ובעקבותיו כריתת חצוצרה שמאל בניתוח לפרוסקופיה. בדו"ח הניתוח לא הוזכרה חצוצרה ימין. בעקבות רצון להכנס להריון, עברתי צילום רחם ובו לא הודגמה קרן ימין וחצוצרה ימין. בבדיקת היסטרוסקופיה לא נראה פתח ימין בצוואר הרחם (רק פתח שמאל). הרופא המטפל המליץ לי על אוטרסאונד תלת-מימד ועל לפרוסקופיה אבחנתית. הרופא ציין שיש לי רחם אחורית. עלי לציין שהמחזור שלי תקין. שאלותי הן: 1. האם יתכן שלא קיימת אצלי חצוצרה ימין (מלידה)? 2. איזה יתרון יש לאולטראסאונד תלת מימד על היסרוסקופיה בעניין הזה? 3. האם כדאי לבצע את ניתוח הלפרוסקופיה? (אני חוששת לאור הקושי הנפשי שהתלווה לניתוח כריתת החצוצרה (ניתוח חרום). אודה לכם על התייחסותכם. אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי היסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה

פרופ' ראול אורביטו
    19/11/2008

1. לא סביר- ואם היה - קרוב לודאי שהיה מתועד בדו"ח הניתוח
    2. מראה את דופן הרחם ומימצאים תוך ביטניים
    3. לא ברור מדוע לא נצפתה פתח החצוצרה הימנית- האם בגלל הידבקויות? תבקשי מהרופא המטפל לבחון את האפשרות של ביצוע צינטור\ פיום החצוצרה? כמו- כן, יש לבחון את האפשרות למעבר ישיר ל- IVF עפ"נ הלפרוסקופיה החוזרת- נושא שצריך לידון עם רופאך המטפל!!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

אור
    20/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו