שאילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאילה
    ציפי
    19/11/2008

הייתי היום בצילום רחם ויש לי שאלות לגבי הצילום רשמו לי הודגם פגם מילוי קבוע באזור קרן הימני פרט לכך: הדגמה תקינה של חללי הרחם ושתי החצוצרות בחלקים הפרוקבימלים. חלק הדיסטלי משמאל מעובה עם פיזור ציפקי דל לאחר זמן מה חלק דיסטלי מימין מעט מעובה עם פיזור ציפקי עשירץ מה זה אומר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• פגם מילוי,חצוצרות מעובות, פיזור דל.

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    19/11/2008

פגם מילוי הנצפה בצילום רחם מצריך בד"כ קורלציה היסטרוסקופית (היסטרוסקופיה היא בדיקה בה מסתכלים לתוך חלל הרחם באמצעות מכשיר אופטי מחובר למצלמה). מפגמי מילוי קטנים ניתן לפעמים להתעלם ולהמנע מלברר טיבם שכן משמעותם הרפואית זניחה.
    חצוצרות מעובות ופיזור דל של חומר הניגוד בחלל הבטן יכול לשקף "קושי" במעבר הנוזל (חומר הניגוד)- בחצוצרה היכול להגרם מחסימה חלקית של החצוצרה/ות.
    כמובן מומלץ שתפני עם התוצאות למומחה הפריון ע"מ שייעץ לך על המשך הבירור והטיפול המומלצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו