מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלותחגית21/11/2008
אני בת 31 בעלי בן 30. מנסים כשנה וחודשיים להיכנס להריון.לפני חצי שנה הלכנו למומחה פוריות ולאחר כמה בדיקות מצאו שפרופיל הורמונאלי שלי תקין מלבד ההורמון שמפרישה בלוטת האדרנל שהוא מעט גבוה ולא מצריך טיפול(בעיה שזכורה לי עוד מימי נערותיי לאחר שעשיתי ברור של שעירות יתר) ואילו הספירת זרע של בעלי נמוכה,(עשינו שלוש בדיקות זרע והספירה נעה בין 5 מיליון ל13 מיליון) ולטענתו של מומחה הפוריות אנחנו יכולים להיכנס להריון לבד ללא עזרה זה פשוט עלול לקחת מעט זמן. לאחר חצי שנה של ניסיונות פנינו למומחה פוריות אחר במטרה להתחיל טיפולי פוריות. גם הרופא הזה טען את אותה טענה ולכן חושב שמעקב זקיקים, השבחת זרע ולבסוף במועד הביוץ הזרעה, יספיקו כדי להשיג את המטרה. אנחנו כבר אחרי הזרעה אחת שנכשלה. כששאלתי את הרופא לגבי צילום רחם, הרופא ענה שהוא שולח לצילום כזה לפני הזרעות בעזרת טיפול הורמונאלי ושכרגע לדעתו אין סיבה לעשות את זה כי לא עברתי דלקות באגן, ניתוחים בבטן, לידות והפלות בעבר. עליי לציין כי המחזור שלי הוא סדיר פחות או יותר בין 30-33 יום. אני יודעת שהשחלה השמאלית שלי יותר פעילה מהימנית, השחלה הימנית יותר קטנה ו"נחבאת" (לפעמים מתקשים לאתר אותה באולטראסאונד, אבל היא שם). לאחר הכישלון של ההזרעה הראשונה נכנסתי למין מרה שחורה, אכזבה ועצב....עדיין חושבת שמשהו אצלי לא בסדר, ואולי אני בכל זאת צריכה צילום רחם ושחבל על הזמן ושכל טיפול נוסף שאעשה יהיה סתם. עליי לציין שאני מטופלת אצל אחד ממומחי הפריון הטובים והידועים ואני סומכת עליו כמעט בעיניים עצומות....אבל עדיין המחשבות והפחדים והחששות משתלטים... לכן שאלותי הן: 1. מאיזה סיבות שולחים לצילום רחם? 2.האם באמת כשלא היו לי שום דלקות באגן ולא ניתוחים ולא לידות והפלות וכו'...אז מיותר לשלוח לצילום כזה? 3. מהם הסימנים לדעת שמשהו בחצוצרות לא תקין? אם המחזור הוא סדיר זה סימן שהחצוצרות תקינות? 4. האם פרופיל הורמונאלי גם יכול להעיד על "תקלה" בחצוצרות? מודה מראש לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פריון- צילום רחם מתי?
ד``ר דניאל טוגנדרייך21/11/2008
כשקיים הסבר לתת פוריות בבדיקות הזרע (ספירה נמוכה) וללא הפרעה בביוץ ,סביר לטפל בהזרעות לרחם (לאחר השבחה) ותוך כדי תזמון הביוץ. אם לא משיגים הריון בזמן סביר (מקובל כ 3 הזרעות בזמן ביוץ) יש להשלים הבירור ולשלול בעיה נוספת כמו חסימה חצוצרתית.
טיפול ל"הגברת הביוץ" ע"י מתן תרופות לגרוי השחלות מקובל אף הוא ע"מ לשפר הסיכוי להריון -אם הזרעות ללא טיפול מקדים לא צלחו. ראוי שבטרם ינתן טיפול כזה יבוצע צילום רחם וחצוצרות ע"מ לשלול חסימה חצוצרתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)