חוות דעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת
    rony
    21/11/2008

אני ובן זוגי מנסים להכנס להריון שנתיים.אני בת 34 ובן זוגי תכף 35 בשנה האחרונה בליווי רופא המאתר ביוץ מדוייק. עברנו 3 הזרעות ללא הצלחה וגם עברתי לאחרונה לפרוסקופיה ובה נמצא שיש לי חצוצרה אחת תקינה והשניה דבוקה לאגן ולא מתפקדת אבל היא לא דלקתית . הרופא המליץ לי על עוד 3 מחזורי הזרעות בתוספת של הורמון לחיזוק הביציות ורק אז לעבור להפריות במידה וצריך שאר הממצאים אצלנו תקינים .רחם, ביוץ סדיר ,זרע,עד עכשיו לא קיבלתי שום תרופות והורמונים. שאלתי היא מה לעשות?האם יש טעם להמשיך ולנסות באופן טבעי או לעבור להפריות ומה הסיכויים שלי תודה רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• מה הסיכויים שלי?

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    21/11/2008

בנוכחות חצוצרה אחת מתפקדת,זרע תקין וביוץ תקין הסיכויים להריון טובים. משזה לא התרחש ספונטנית יש מקום לטיפול בגרוי שחלתי מבוקר עדיף בשילוב עם הזרעה לרחם. רוב הנשים המתעברות בטיפול זה ,מתעברות בשלושת המחזורים הראשונים עם תוספת מסויימת בשלושה מחזורים נוספים. סביר לכן לנסות בין 3 ל 6 מחזורי השראת ביוץ משולב בהזרעות לרחם ואם לא משיגים הריון לפנות לטיפול IVF .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...ועוד שאלה קטנה

רוני
    21/11/2008

תודה שענית לי כ"כ מהר כי אנחנו בדיוק בשלב ההתלבטות על המשך הטיפול(את הלפרוסקופיה עברתי ביום א האחרון ורק היום הפנמתי את ההבחנה) אני עדיין מנסה להבין מבחינת הסיכויים מה עדיף כי מה שעומד מבחינתי על הפרק הוא הגיל שבהפריות הופך להיות מאד רלוונטי והרי אני בת 34 תודה רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף?

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    22/11/2008

ההחלטה לא נמצאת אך ורק בידייך. אמנם IVF טיפול המניב תוצאות באחוזים גבוהים מאד אבל זה טיפול המצריך פעולות עם פוטנציאל לסיבוכים כולל הרדמה ושאיבת ביציות וכן חשיפה לתרופות שונות. אם ניתן להשיג הריון בטיפולים פחות "קשים" ועם פוטנציאל יותר קטן לסיבוכים אז כדאי לנסות גם אם זה מאריך מעט ההמתנה לתוצאה הסופית (היריון). גם לקופת החולים האחראית על הטיפול והמממנת אותו יש כללים הקובעים מתי היגיע הזמן לוותר על טיפולים "רגילים" ולפנות ל IVF

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה

ציפי
    23/11/2008

יש לי שאילה לגבי חצוצרות עשיתי בדית רחם וחצוצרה אחת באמת בצורת קשת וחצוצרה שניה ממש שפיצית האם זה מראה על משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מראה

פרופ' ראול אורביטו
    23/11/2008

תלוי
    ראוי שתגשי עם הצילום לרופא נשים מטפל כדי לפענח את הצילום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו