חוות דעתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעתך
    סיוון
    23/11/2008

בת 32. לאחר ניתוחים קודמים להסרת ציסטות מן השחלות בצעירותי (לפרוטומיה לאחר לפרוסקופיה כושלת) התגלה בצילום רחם הידרוסלפינגס דו צדדי. הוניתי לIVF ואחרי 4 ניסיונות (הריון כימי אחד) הומלץ לי לעבור כריתה דו צדדית. אכן עברתי לפרוסקופיה דו"צ והמנתח הסיר את "רוב החצוצרה" לא פירט אבל הדגיש שזה אותו דבר כמו להוציא הכל. ממה שאני קוראת אני דווקא מבינה שזה מגביר את הסיכוי להריון חוץ רחמי - האם אני טועה? האם יש דרך להימנע מזה? האם ידוע לך שיש עיכוב בקבלת ווסת לאחר כריתה כזו? האם סיכויי ההשרשה עלו משמעותית מתוך הנחה שהבעיה אצלנו היתה מכנית בלבד והוסרו החצוצרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעתך

הוספת תגובה

• ושכחתי עוד שאלה

סיוון
    23/11/2008

האם העובדה שעוד לפני הסרת החצוצרות היה הריון כימי אמורה לעודד אותנו ולהעיד על זה שהמערכת פועלת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד

פרופ' ראול אורביטו
    23/11/2008

זה שהיה הריון כימי- אכן סימן שהמערכת "עובדת"- וזה מעודד.
    יותר מעודד זו עובדת כריתת ההידרוסלפינגס- שהיא אמורה לשפר את סיכויי ההשרשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלחיץ

סיוון
    30/11/2008

והאם נורמלי שלאור כל המופרט לעיל המחזור מאחר בלמעלה משבוע? מה יכולה להיות הסיבה בהנחה והמחזורים שלי היו סדירים טרם הניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור

פרופ' ראול אורביטו
    30/11/2008

מצב של איחור בוסת יתכן ולא אמור להלחיץ
    לעיתים הביוץ מתעכב או "מתפספס"
    כדי לאמת זאת עליך לפנות לרופא מטפל לצורך בדיקה והפניה לבדיקת הורמונלית (לנוכחות ביוץ)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום

פרופ' ראול אורביטו
    23/11/2008

-הריון מחוץ לרחם שכיח יותר בנוכחות בעיה מיכנית בכלל וגם ב- IVF. גם אילו היו כורתים את החצוצרה "במלואה" - לא ניתן למנוע לחלוטין הריון מחוץ לרחם.
    -יתכן עיכוב, אך אם נמשך- ראוי שתיוועצי עם רופאך המטפל על מנת לבחון את הסיבה לעיכוב
    -לאחר הסרת חצוצרות עם הידרוסלפינגס- קיימת עליה משמעותית בשיעור ההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו