שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טליה
    27/11/2008

יש לי שרירן ברחם בגודל 33*26 בקיר הימני של הרחם. מהן האופציות הניתוחיות שעומדות לרשותי ? אני בת 33 אחרי לידת תאומות בקיסרי. (חשוב לציין כי פוגם באיכות חיי ואני לא יכולה לסבול את זה יותר) תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מהי הפגיעה.

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    27/11/2008

ראשית יש לוודא שהתסמינים המפריעים לאיכות חייך אכן מקורם בשרירן.
    קיימות מספר חלופות לטיפול בשרירני הרחם. בחירת הטיפול צריכה להתחשב בתכניות הילודה של האישה. אם אין תכניות להריונות נוספים 1 -ניתן לכרות את הרחם טיפול זה הוא סופי ומונע הישנות המצב של שרירני רחם. 2 -לכרות את השרירן/נים - יפתורר את התסמינים הנובעים מהשרירן אבל אין ערובה שלא "יצמחו" שרירנים חדשים.3 - FUS ראשי תיבות של Focused Ultrasound טיפול העושה שימוש באנרגיה אולטראסונית המכוונת לשרירן תחת בקרה של הדמייה ,גורמת לשרירן לעבור "הרס רקמתי" ולהעלם או להתכווץ. לא נהוג להציע טיפול זה לנשים המתכננות הריון כי לא ברורה השפעתו על הפוריות. 4 -"אמבוליזציה" של כלי הדם המזינים השרירן - טיפול הנעשה תחת שיקוף מזהים את כלי הדם המזינים השרירן וסותמים אותם. בד"כ זה גורם להצטמקות השרירן.

אם השרירן ממוקם ממש מתחת לרירית הרחם ובולט לחלל הרחם ניתן לכרות אותו בהיסטרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו