מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטליה27/11/2008
יש לי שרירן ברחם בגודל 33*26 בקיר הימני של הרחם. מהן האופציות הניתוחיות שעומדות לרשותי ? אני בת 33 אחרי לידת תאומות בקיסרי. (חשוב לציין כי פוגם באיכות חיי ואני לא יכולה לסבול את זה יותר) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי הפגיעה.
ד``ר דניאל טוגנדרייך27/11/2008ראשית יש לוודא שהתסמינים המפריעים לאיכות חייך אכן מקורם בשרירן.
קיימות מספר חלופות לטיפול בשרירני הרחם. בחירת הטיפול צריכה להתחשב בתכניות הילודה של האישה. אם אין תכניות להריונות נוספים 1 -ניתן לכרות את הרחם טיפול זה הוא סופי ומונע הישנות המצב של שרירני רחם. 2 -לכרות את השרירן/נים - יפתורר את התסמינים הנובעים מהשרירן אבל אין ערובה שלא "יצמחו" שרירנים חדשים.3 - FUS ראשי תיבות של Focused Ultrasound טיפול העושה שימוש באנרגיה אולטראסונית המכוונת לשרירן תחת בקרה של הדמייה ,גורמת לשרירן לעבור "הרס רקמתי" ולהעלם או להתכווץ. לא נהוג להציע טיפול זה לנשים המתכננות הריון כי לא ברורה השפעתו על הפוריות. 4 -"אמבוליזציה" של כלי הדם המזינים השרירן - טיפול הנעשה תחת שיקוף מזהים את כלי הדם המזינים השרירן וסותמים אותם. בד"כ זה גורם להצטמקות השרירן.
אם השרירן ממוקם ממש מתחת לרירית הרחם ובולט לחלל הרחם ניתן לכרות אותו בהיסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)