מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם לאחר כריתת חצוצרהאסתי04/12/2008
לפני שנה בדיוק עברתי לצערי הריון חוץ רחמי שבעקבותיו כרתו לי את החצוצרה הימנית. מיד אחר כך נכנסתי להריון, שלצערי הסתיים בהפלה בשבוע 8. מאז - עשיתי מעקב ביוץ כל חודש ויצא לי ביוצים בצד ימין: 6 פעמים. בצד שמאל: רק 3 פעמים. אני עם פרופיל הורמונלי תקין. אני יודעת שבאופן תיאורטי החצוצרה השמאלית יכולה לזוז לקראת השחלה הימנית ולקלוט ממנה ביצית, אבל אצלי - כנראה שזה לא קרה כי לא הצלחתי להכנס להריון, למרות שידעתי את מועדי הביוץ בכל חודש, ולא פיספסתי אותם. ביום ראשון אני אמורה לעבור צילום רחם. שאלתי היא: האם צילום הרחם יכול לאבחן תנודתיות לקויה של החצוצרות, או הדבקויות/חסימות בחלל הבטן, שבגללן אני לא מצליחה להרות???? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם/חצוצרה שנכרתה.
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/12/2008היות והצלחת להתעבר לאחר כריתת החצוצרה סביר שהחצוצרה שנותרה תקינה.
אמנם סיבוכי הפלה וגרידה (אם בוצעה בעקבות ההפלה) -יכולים לגרום לסתימה של החצוצרה אבל זה לא שכיח. לשאלתך: ניתן בצילום רחם לקבוע מעבר או חסימה בחצוצרות ולעיתים ניתן לראות סימנים להדבקויות סביב החצוצרה שתאורטית עשויים להגביל את תפקודה.
היות ואת מתקשה להרות יש מקום במסגרת הבירור לשקול גם צילום רחם וחצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)