דלקות חוזרות באגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות באגן
    ליאת
    09/12/2008

שלום רב! בת 35 נשואה פלוס שני ילדים. ביולי האחרון עברתי הפסקת הריון עקב מומים בשבוע ה - 16. מאז יש לי דלקות באגן שחוזרות על עצמן. הומלץ לעשות להפרוסקופיה, ונקבע לי תור. בגלל חשש מסיכוני הניתוח כמו כריתת חצוצרות ביטלתי את התור. השאלות שלי 1- בגלל הרצון להרות שוב האם אפשר לראות אם החצוצרות סתומות באולטראסאונד? 2. או בצילום רחם. 3. האם יש הכרח לכרות את החצוצרות במקרה של דלקת חוזרת (יש לציין שכרגע אני מרגישה טוב.) תודה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות באגן

הוספת תגובה

• חצוצרות סתומות

פרופ' ראול אורביטו
    09/12/2008

בסונר ניתן לראות חצוצרות סתומות רק אם הן מלאות בנוזל
    בצילום רחם ניתן לאבחן סתימה בחצוצרות
    כריתת חצוצרות מומלצת בד"כ בנוכחות חצוצרות חסומות ומלאות נוזל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! ובנוסף שאלה.

ליאת
    11/12/2008

מה הסבירות להחלים מדלקות חוזרות?(אני אחרי שלוש דלקות בתקופה קצרה של 4 חודשים). והאם בהכרח יש צורך לנתח ולהוציא חצוצרות? כדי שהדלקות יפסקו. (הבנתי מאחד הרופאים שהאנטיביוטיקה לא מגיעה לחצוצרות). תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות

פרופ' ראול אורביטו
    11/12/2008

השאלה הראשונה- האם אכן היו דלקות אגניות- כיוון שבדיקה קלינית לא מזהה ב- 100% דלקת אגנית?
    שנית- האם קיימים מימצאים נוספים פרט לרגישות אגנית- ניתוח לכריתת חצוצרות בד"כ מומלץ כאשר הדלקות חוזרות וקיימים גם מימצאים נוספים (באולטרסאונד)
    במידה ואין מימצאים- יתכן והניתוח המומלץ הינו לפרוסקופיה אבחנתית- שמיועדת לאבחן מה באמת קורה באגן. ואם ימצאו מימצאים פתולוגיים ניתן יהיה גם לטפל בהם באותו המעמד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו