צילום רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם
    שמחה
    19/01/2009

דר נכבד אני נשואה 7 שנים בת 37 +1 ( מהריון ספונטני) נשלחתי לצילום רחם, אחרי 4 הזרעות, בגלל בעיית זרע ונסיון של 4 שנים. בצילום רחם הופתענו ממצאים חריגים נמצא ש: גודל וצורת חלל הרחם בגדר הנורמה הודגמו חצוצרות תקינות נראה מעבר חומר ניגוד דרך חצוצרה ימנית אך ללא התפשטות תקינה בחלל האגן. לא נצפה מעבר של חומר נגודי דרך הצוצרה שמאלית. הודגמה הרחבה סקולרית של חלקה דיסטלי סוכם : בבדיקה זו נמצאו ממצאים חריגים המחייבים התייחסות רפואית נוספת. שאולתי הן: 1. איך כותבים בממצאים שחצוצרות תקינות, אבל ממשיכים שמעבר החומר לא היה תקין? 1.האם אתה ממליץ שאני אמשיך עם הIVF בלי לעשות ניתוח להרקחת החצוצרה? או הרחקת החצוצרה הסתומה מעלה את הסיכויים ב IVF? ואיך? 2. הרופא אומר אם מרחיקים את החצוצרה הסתומה זה מעלה הסיכוי להריון ספונטני .. אינני מבינה איך זה מעלה את הסיכוי - מה ההבדל בין החצוצרה סתומה או איננה, מה יותר טוב? 3. הרופא לא הזכיר נושא צינתור חצוצרה? האם זה רלוונטי במקרה שלי? 4. האם יש טעם לנסות טבעי אם אחליט לעשות ניתוח להרחקת החצוצרה, לפי הניתונים שלי - גיל 37ובדיקות זרע של בעלי ( סטולר - 6.07 -2.4 מל , 32% תנ ברגר - 12.05 - 2.6 מל' , 24 מליון , 12% תנ' , 84% פת' .????? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

• צילום רחם

פרופ' ראול אורביטו
    19/01/2009

1.המעבר בחצוצרה תקין- אך הפיזור באגן לא- כלומר מעיד באופן עקיף על הדבקויות סביב החצוצרה
    2. בארץ מקובל IVF תחילה, ובמידה ואין הריון לאחר 2-3 מחזורים- ניתוח (כל זאת בידיעה שהסיכוי להריון ב- IVF בנוכחות נוזל בחצוצרה סתומה הינו מופחת)
    3. הרחקת חצוצרה סתומה ותיקון הידבקויות , אם קיימות, סביב חצוצרה שניה- עשויות לשפר את הסיכויים להריון ספונטני, אם כי להערכתי הינם נמוכים יותר מהסיכויים ב- IVF
    4. צינטור- לא רלבנטי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

שמחה
    19/01/2009

תודה על התשובה המהירה.. מה עם הגיל שלי ובעיית הזרע אצל בעלי שהזכרתי בשאלה 4 : " האם יש טעם לנסות טבעי אם אחליט לעשות ניתוח להרחקת החצוצרה או ניסיון של IVF לפני הרחקת החצוצרה, לפי הניתונים שלי - גיל 37 ובדיקות זרע של בעלי ( סטולר - 6.07 -2.4 מל , 32% תנ ברגר - 12.05 - 2.6 מל' , 24 מליון , 12% תנ' , 84% פת' .????? " אני לא רוצה לבזבז יותר זמן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' ראול אורביטו
    19/01/2009

להערכתי, IVF
    אולם- את החלטה את אמורה לקבל לאחר דיון עם רופאך המטפל (שמכיר אותך היטב!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שמחה
    19/01/2009

יש לי רופא מצוין שגם הוא בעד חוות דעת נוספת מרופא מצויין אחר.. שיהיה לך יום נהדר.. תודה רבה.. זה מאוד עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו