קולפוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולפוסקופיה
    s.o.s
    15/03/2009

שוב שלום לכולם/ן 1} רציתי לדעת את פיענוח התשובה לבדיקה הנ"ל בבקשה: בתשובת הבדיקה קולפוסקופיה נרשם לי : אין לראות איזור המעבר, בהסתכלות נצפו מס' נבוט בשעות 6-7 ושעות 11-12, ללא ממצא חריג נוסך בצוואר או בנרתיק ללא עדות דימום פעיל. לא בוצע שילר מלאור שדוע על רגישות יוד. 2} בצילום רחם אולטראסאונד 05-03-09 נרשם לי שחלה ימנית 19 ממ X 16 ממ במבנה תקין שחלה שמאלית 32 ממ X 26 ממ ובתוכה החזר ציסטי עכור בגודל 18*21 ממ וזקיק בקוטר 11 ממ מה הכוונה לממצאים אלה בבקשה... 3} בתשובה של צילום הרחם שלי עם הזרקת היוד נכתב לי: א. מבנה גוף הרחם וצואר הרחם נראה תקין { אף כי איכות טכנית של הצילום מוגבלת, לא ניתן לראות היטל AP של רחם במנח קדמי}. חצוצרות: קיימות עדות לחסימה דיסטלית של החצוצרה השמאלית {SACTOSALPINX] אולם אין לומר בוודאות מה מצבה של החצוצרה הימנית. ללא ספק קיים מעבר חומר ניגוד אל חלל הבטן /אגן {דרך חצוצרה זן} וניתן אולי אף להצביע על כפלי רירית {ארכיים} המעידים על סיכוי פרוגנוסטי חיובי. אנא תפענחו לי תוצאות אלו בבקשה ותכוונו אותי מה עלי לעשות מכאן ןהלאה...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולפוסקופיה

הוספת תגובה

• פיענוח

פרופ' ראול אורביטו
    16/03/2009

1) הקולפוסקופיה- אינה מספקת- עליך לפנות לרופא מטפל\ מבצע לגבי צורך בבירור\ טיפול נוסף
    2) סונר- עדות למימצא ציסטי- היכול להתאים לגופיף צהוב?- דרוש סונר ביקורת לאחר וסת- לוודא היעלמות, ואם לא נעלם- להמשך בירור רופא מטפל
    3)צילום רחם- חסימה ודאית משמאל וכנראה בעיה במעבר מימין- עדות לבעיה מיכנית, עליך לפנות לרופא מטפל ולבחון את אפשרויות הטיפול הנוספות (במידה ומעונינת בהריון)- למעשה האם צריך להתקדם להשראת ביוץ או לעבור ישירות להפריה חוץ-גופית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו