מצב חצוצרות לאחר דלקת אגנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב חצוצרות לאחר דלקת אגנית
    ציפי
    19/04/2009

בדצמבר אושפזתי עקב דלקת אגנית עם זיהום בהתקן תוך רחמי. ההתקן הוצא בעת האשפוז, תורבת ונמצא עליו אנטרוקוקוס. חודש לאחר מכן קיבלתי דלקת בשתן, שלקח לי חודש של טיפול אנטיביוטי כדי להתגבר עליה. מאז ועד היום אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה, ומצריבות קבועות בשתן, לא רק בעת מתן שתן, אלא בכל זמן כל היום. לאחרונה נוסף גם כאב טבור. הכאבים מתגברים בימי הביוץ, ועוברים אחריו. בביוץ האחרון דיממתי מעט. בזמן וסת אין תופעות מיוחדות.
    שמתי לב שלאחר קיום יחסי מין ולאחר אולטרא-סאונד וגינלי (כלומר לאחר חדירה כלשהי) מצבי משתפר מאד, אך מידרדר חזרה לאחר מספר ימים.
    היום - ציסטוסקופיה ושתן לציטולוגיה - תקינים. אני בבירור גניקולוגי. האולטרא-סאונדים תמיד תקינים, ותרביות וגינליות תמיד תקינות, מלבד פטריה.
    האם יתכן שהחצוצרות שלי נפגעו ומכאן מקור הכאב? איך בודקים מצב חצוצרות למציאת דלקת? אנא כתוב לי אילו בדיקות נותנות תוצאה חד משמעית. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת

פרופ' ראול אורביטו
    19/04/2009

דלקת בחצוצרות\אגן, ניתן לחשוד עפ"י בדיקה קלינית, וחד משמעית לאבחן ע"י לפרוסקופיה
    עליך להשלים בירור גינקולוגי בנושא כאב אגני, ובמידה ולא תימצא סיבה יתכן שתזדקקי ללפרוסקופיה אבחנתית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו