מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם- שאלה לד"ר טוגנדרייךלחוצה19/04/2009
שלום רב
ביולי עברתי צילום רחם בשל קשיים בקליטת הריון (יש לי שני ילדים מהריונות ספונטניים ו"מהירים").
הבדיקה בוצעה על ידי ד"ר טוגנדרייך ולהלן הממצאים: רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם, מעבר ופיזור משני הצדדים. הדגמת המעבר והפיזור מימין הצריכה הזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה. סיכום: הבדיקה תקינה. שלושה חודשים לאחר מכן נקלטתי להריון אולם בשבוע 8 עברתי גרידה בשל אי התפתחות העובר (בחודש דצמבר). מאז אני מנסה שוב להיקלט אך ללא תוצאות, כאשר וסת תקינה לחלוטין ובמועד,. אני חייבת לציין כי הייתי שרויה במצב נפשי קשה בעקבות המלחמה בדרום, אירוע קשה שעברה בתי הקטנה וכן בשל אובדן ההריון.
שאלתי היא האם כדאי לעבור שוב צילום רחם. האם אין בכך סיכון בשל פרק הזמן הקצר שעבר.
שאלה נוספת: כמה זמן אין לקיים יחסי מין לפני הצילום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם חוזר
ד``ר דניאל טוגנדרייך19/04/2009אין סיכון חריג בצילום רחם חוזר לאחר 6 חודשים מהבדיקה הקודמת.
צילום רחם ידוע כזרז להריון ולפי ספרות רפואית תוספת ההריונות לאחר הבדיקה משמעותית.
במקרה שלך לפי התאור היתה בעיה חסימתית בצד אחד שנפתרה במהלך הבדיקה, יתכן והחסימה נשנתה.
אין לקיים יחסי מין בין הווסת לבדיקה מחשש שנבצע הבדיקה לאישה מעוברת.
בכל מקרה יש להצטייד בהפנייה מרופא נשים מטפל המכיר את "כל התמונה" ויכול להפעיל שיקול דעת ספציפי אם מוצדק שתעברי הבדיקה בשנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)