צילום אחרי גריידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום אחרי גריידה
    אילנית
    06/05/2009

אני אחרי גריידה (הפלה נדחיית של הריון ראשון) והרופא שביצע אותה אמר שהוא חושד בקיום של מחיצה ברחם, הוא אמר שיש לבצע היסטרוסקופיה ואילו הרופא המטפל שלי אמר שיש לבצע צילום רחם ואם אכן יהיה חשד בצילום נעשה אולטראסאונד תלת מימדי,
    1.איך אדע מי מהם צודק? למה בעצם צילום עדיף יותר מהיסטרוסקופיה?
    2. למרות הנחיית הרופא שעשה את הגריידה וכל מקום שקראתי באינטרנט שצריך לעשות אולטראסאונד אחרי המחזור לבדוק שהרחם תקין ואין שאריות הריון וכו' הרופא שלי אמר שאין צורך, מה לעשות? האם כשאעשה צילום רחם יוכלו לראות גם את מצבו של הרחם במקום בדיקת האולטראסאונד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום אחרי גריידה

הוספת תגובה

• צילום לעומת היסטרוסקופיה

פרופ' ראול אורביטו
    06/05/2009

שניהם צודקים
    צילום נותן מידע על החלל וגם החתותרות
    היסטרוסקופיה נותנת מידע "הכי מדויק" על החלל ללא מידע על החצוצרות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - לחוצה

אילנית
    06/05/2009

אתה אומר שהיסטרוסקופיה נותנת מידע הכי מדויק על החלל כשזה מה שצריך לבדוק ולא החצוצרות, הסיבה לטענתו של הרופא שלי שאני צריכה לעשות צילום היא שבהיסטרוסקופיה אי אפשר לדעת אם נכנסים לחלל אחד או שניים??? הרופא שלי נחשב למומחה בפוריות ואחד הטובים וגם הרופא שעשה את הגריידה הוא מומחה בתחומו אז אם היה חושב שאי אפשר בהיסטרוסקופיה לאבחן מחיצה לא היה ממליץ על כך אז אני ממש לא יודעת מה לעשות, האם יכול להיות שבצילום יפספסו אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלחץ מבלבל

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    06/05/2009

כנראה לא הבנת כראוי את הסברי רופאייך.
    היסטרוסקופיה היא הבדיקה הנכונה והמדוייקת להערכת חלל הרחם, בה גם ניתן לקבוע אם יש מחיצה או לא וכן מידע רב נוסף על תקינות החלל.
    היסטרוסקופיה לא מאפשרת קביעה ודאית על המעבר בחצוצרות ולקביעה זו יש לבצע צילום רחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיצה בהיסטרוסקופיה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    06/05/2009

כך נראית מחיצה בהיסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר טוגנדרייך ושאלה נוספת

אילנית
    07/05/2009

המטרה של הבדיקה אצלי היא שלילת החשד למחיצה שעלה במהלך גריידה ולא תקינות החצוצרות כי הייתי בהריון והעובר לא התפתח ולכן עשיתי גריידה והרופא בוודאות אמר לי שבהיסטרוסקופיה אי אפשר לדעת לאן נכנסים אם זה לשני חצאים אבל בינתיים אעשה כמו שאמר צילום. האם גם בצילום ניתן לראות מחיצה בוודאות ולהעריך את גודלה או שבכל מקרה אצטרך לעשות גם היסטרוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיצה

פרופ' ראול אורביטו
    08/05/2009

היסטרוסקופיה יותר מהימנה מצילום רחם לאיבחון מחיצה
    ניתן לוותר על שניהם ולבצע אולטרסאונד תלת-מימד- שהינה בדיקה לא פולשנית ומקנה אינפורמציה מהימנה על נוכחות מחיצה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו