מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום אחרי גריידהאילנית06/05/2009
אני אחרי גריידה (הפלה נדחיית של הריון ראשון) והרופא שביצע אותה אמר שהוא חושד בקיום של מחיצה ברחם, הוא אמר שיש לבצע היסטרוסקופיה ואילו הרופא המטפל שלי אמר שיש לבצע צילום רחם ואם אכן יהיה חשד בצילום נעשה אולטראסאונד תלת מימדי,
1.איך אדע מי מהם צודק? למה בעצם צילום עדיף יותר מהיסטרוסקופיה?
2. למרות הנחיית הרופא שעשה את הגריידה וכל מקום שקראתי באינטרנט שצריך לעשות אולטראסאונד אחרי המחזור לבדוק שהרחם תקין ואין שאריות הריון וכו' הרופא שלי אמר שאין צורך, מה לעשות? האם כשאעשה צילום רחם יוכלו לראות גם את מצבו של הרחם במקום בדיקת האולטראסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום לעומת היסטרוסקופיה
פרופ' ראול אורביטו06/05/2009שניהם צודקים
צילום נותן מידע על החלל וגם החתותרות
היסטרוסקופיה נותנת מידע "הכי מדויק" על החלל ללא מידע על החצוצרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - לחוצה
אילנית06/05/2009אתה אומר שהיסטרוסקופיה נותנת מידע הכי מדויק על החלל כשזה מה שצריך לבדוק ולא החצוצרות, הסיבה לטענתו של הרופא שלי שאני צריכה לעשות צילום היא שבהיסטרוסקופיה אי אפשר לדעת אם נכנסים לחלל אחד או שניים??? הרופא שלי נחשב למומחה בפוריות ואחד הטובים וגם הרופא שעשה את הגריידה הוא מומחה בתחומו אז אם היה חושב שאי אפשר בהיסטרוסקופיה לאבחן מחיצה לא היה ממליץ על כך אז אני ממש לא יודעת מה לעשות, האם יכול להיות שבצילום יפספסו אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחץ מבלבל
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/05/2009כנראה לא הבנת כראוי את הסברי רופאייך.
היסטרוסקופיה היא הבדיקה הנכונה והמדוייקת להערכת חלל הרחם, בה גם ניתן לקבוע אם יש מחיצה או לא וכן מידע רב נוסף על תקינות החלל.
היסטרוסקופיה לא מאפשרת קביעה ודאית על המעבר בחצוצרות ולקביעה זו יש לבצע צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיצה בהיסטרוסקופיה
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/05/2009כך נראית מחיצה בהיסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר טוגנדרייך ושאלה נוספת
אילנית07/05/2009המטרה של הבדיקה אצלי היא שלילת החשד למחיצה שעלה במהלך גריידה ולא תקינות החצוצרות כי הייתי בהריון והעובר לא התפתח ולכן עשיתי גריידה והרופא בוודאות אמר לי שבהיסטרוסקופיה אי אפשר לדעת לאן נכנסים אם זה לשני חצאים אבל בינתיים אעשה כמו שאמר צילום. האם גם בצילום ניתן לראות מחיצה בוודאות ולהעריך את גודלה או שבכל מקרה אצטרך לעשות גם היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיצה
פרופ' ראול אורביטו08/05/2009היסטרוסקופיה יותר מהימנה מצילום רחם לאיבחון מחיצה
ניתן לוותר על שניהם ולבצע אולטרסאונד תלת-מימד- שהינה בדיקה לא פולשנית ומקנה אינפורמציה מהימנה על נוכחות מחיצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)