מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחםנינה24/05/2009
ד"ר שלום
עברתי היום צילום רחם התוצאות כפי שכתובות בדף:
"הודגמו רחם וחצוצרות במבנה תקין.מעבר חופשי של חומר ניגוד דרך חצוצרה שמאלית, מעבר איטי ומינימלי דרך החצוצרה הימנית.פיזור חומר הניגוד בחלל הפריטונאום, ברובו דרך החצוצרה השמאלית."
שאלתי היא, אם יש מעבר מינימלי, למה לא ניסו לפתוח ואם לא ניסו, מה זה אומר?
יש לי אנדומטריומה בשמאלית ואני בטיפולי הזרעה. כלומר, לפי תחושתי אני " חסומה" משני הצדדים.
האם תחושתי נכונה?
מהו הפריטונאום?
הייתי אצל הרופא המטפל והוא ממליץ טיפול בגונל F ל 3 חודשים ואם לא נקלט הסרת האנדומטריומה ו IVF.
האם זה המסלול הרצוי? לא עדיף פשוט לנסות "לפתוח" את החצוצרה? האם מעבר מינימלי הוא חסימה?
מה אתה ממליץ לי לעשות?
תודה רבה
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא פתחו?
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/05/2009קיימת שיטה של "הזרקה סלקטיבית" לפתח החצוצרה - שיטה המאפשרת לקבוע אם יש מעבר בחצוצרה במקרים בהם השיטה הנפוצה כשלה. לא כל מתקן לביצוע צילומי רחם מצוייד באביזרים הדרושים וביצוע "צילום סלקטיבי" ולכן מקובל שאם יש צורך לאחר צילום רחם "רגיל" מפנים את הנבדקת ל "צנתור חצוצרות" פרוצדורה המאפשרת הזרקה סלקטיבית של חומר הניגוד לכל חצוצרה בנפרד.
בכל מקרה לפי תאורך יש לך מעבר תקין באחת החצוצרות וזה עשוי להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)