מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריונות חוץ רחמייםרנית10/06/2009
שלום ד"ר
אני בת 37 בעברי בשנת 2005 ניתוח להוצאת מיומה על גבעול בפתיחת בטן. לפני כן עברי 4 הזרעות ללא הצלחה.
שנה לאחר הניתוח שתי הפריות שלא צלחו ואז הצלחתי להרות טבעי.
עברתי בהצלחה ניתוח קיסרי וההחלמה היתה מהירה כמו כן גם הניתוח להוצאת המיומה.
לאחר כשנה מהניתוח הקיסרי עברתי הריון חוץ רחמי בחצוצרה השמאלית. הושפזתי וקיבלתי זריקת MTX ומעקבי בטא ושוחררתי מבית החולים.
תשעה חודשים לאחר מכן שוב נלקטתי להריון חוץ רחמי חוזר באותה החצוצרה. הפעם הבטא לא היתה גבוהה מספיק בערך 225 כך שלא שוחחו איתי על ניתוח להסרת החצוצרה.שוב אשפוז וזריקת MTX . בבדיקות US התגלה הדרוסלפינקס בחצוצרה השמאלית והיו לי מעט כאבים קלים.
לאחר ביקורת חוזרת ובדיקות חוזרות לא נראה בבדיקת ה US הדרוסלפניקס החצוצרה לא הודגמה והרופא נשים אמר שכנראה הנוזל התנקז והחצוצרה דבוקה.
הוא המליץ על ניתוח להסרת החצוצרה לטענתו זה הפתרון הקלאסי בשבילי.
לאור העובדה שעברתי שני ניתוחים אני חוששת לבצע שוב ניתוח מחשש לסיכון כל שהוא.
ההסטוריה הגניקולוגית שלי לא פשוטה אך אני בדלמה קשה האם לעבור ניתוח או לנסות שוב ולראות האם הפעם זה יצליח?
מה הסיכונים שלי להריון חוץ רחמי נוסף ידוע לי שהסיכון שלי מוגבר בערך 30%
למה לא דיברו איתי על ניתוח בפעם השניה שהושפזתי לא קיבלתי שום תשובה מהרופאים.
האם כדאי לנסות שוב ואז במידה ושוב זה יקרה הריון חוך רחמי חוזר האם לבקש ישירות ניתוח?
מה כדאי אני בדילמה בבקשה אשמח אם תעזור לי להגיע להחלטה הנכונה.
אני פוחדת שזה יקרה לי שוב.
יש לציין שעברתי צילום רחם והודגם חלל תקין ומעבר הומוגני תקין , רחם תקין וחצוצרה ימנית עם מעבר תקין. בחצוצרה השמאלית הודגם סקטוספינגס.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה
פרופ' ראול אורביטו10/06/2009בעיתך מורכבת ולכן ראוי שתפני לרופא מטפל ותדוני איתו על כל הנושאים שפירטת
באופן כללי לגבי הידרוסלפינגס- בחו"ל טיפול הבחירה הינו ניתוח לפני נסיונות IVF.
בארץ, נוטים לבצע 2-3 טיפולי IVF, בידיעה שסיכויי ההריון מופחתים- ובמידה ואין הריון להפנות לניתוח
במידה ופוחדת מפתיחת בטן- תיתכן אלטרנטיבה היסטרוסקופית לחסימת מעבר נוזל מהחצוצרה החסומה לרחם ( ESSURE )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)