הידרוסלפינקס***

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידרוסלפינקס***
    ***aya***
    08/07/2009

דר' ראול אורביטו איש יקר!

אבקש את דעתך הכללית לגבי הידרוסלפינקס -חסימה של חצוצרה שמאלית אשר לא ניתן לזהות שחלה מרוב שהיא נפוחה וחולה ועוד יתכן הדבקויות. חשוב לציין שעברתי 2 לפרסקופיות על רקע מכאני זה ובשתיהן פתחו את החסימה ומעבר בדוגלס היה תקין מיד לאחר ביקורת שאחרי הניתוחים בשיטה הסגורה.
    אחרי טיפולים הורמנליים בנסיון להרות ומחזור IVF כשלו כל הנסיונות הקצרות ושוב על אותו הרקע.
    היום אני מועמדת להסיר את החצוצרה אולם חוששת מאופן השיטה.
    נאמר לי שעקב הדבקויות יש קושי בשיטה הסגורה ויש לשקול בכובד ראש בשיטה הפתוחה.

למיטב ידיעתי היום יש פריצת דרך בשיטה הלפרסקופית ובתחום האנדוסקופיה ואני תוהה חוששת ודואגת מפתיחת בטן שמהווה לא מעט סיכונים זיהומים וטראומה לגוף ולנפש.
    שאלתי על פי נסיונך כשיש ממצא פתלוגי הידרוסלפינקס חצוצרה מנופחת 6*5 ס"מ קושי בלזהות שחלה בנפרד וחשד להדבקויות והיסטוריה של 2 לפרסקופיות קודמות מה היצע האלטרנטיבות ?
    תוכל לשפוך מעט אור באפלה שאני נמצאת.
    חשובה לי מאוד חוות דעתך בעניין. אנוכי בת 41 ללא ילדים . פרופיל הורמנלי גבולי ורצוני להיות אמא.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידרוסלפינקס***

הוספת תגובה

• דעתי

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    09/07/2009

יתכן ולפרוסקופיסט מנוסה ומיומן יצליח לבצע הניתוח בלפרוסקופיה.
    בכל מקרה עלייך לדעת שלפעמים אין מנוס מלעבור לניתוח פתיחת בטן -החלטה המתקבלת בזמן הניתוח עצמו.
    מקובל להסיר חצוצרה עם נוזלים בתוכה או לחילופין לבטל המעבר בינה לבין הרחם ע"י קשירה או צריבה - אם טיפול IVF אחד או שניים לא צלחו.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו