מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרסקופיהיפעת21/09/2009
שלום,
אני בת 37 ואת ילדי הראשון הריתי לפני כ-3 שנים לאחר 16 טיפולי IVF . כעת מנסה להרות בשנית (6 טיפולים עד כה). בהתייעצות עם אחד הפרופ' המומחים בתחום הפוריות ובדיקת התיק שלי הומלץ לי לעבור ניתוח לפרסקופי להוצאת החצוצרות בשל סקטוסלפינגס. בעברי ביצעתי 2 צילומי רחם בהם הועלה חשד לסקטוסלפינגס קל וכן ניתוח לפרסקופיה בנסיון לפתיחת החצוצרות שלא צלח. גם בדוח הניתוח מצוין "סקטוסלפינגס קל" ב-2 הצדדים. חשוב לציין כי באחד הטיפולים האחרונים התריע הרופא שביצע שאיבת ביציות שראה סקטוסלפינגס מימין אולם בבירור די מעמיק באולטרסאונד לא ראו דבר. האם יש מצב שלעיתים יש נוזלים ולעיתים אין? האם הסרת החצוצרות אינה פוגעת בכמות ואיכות הביציות (שכן הבעיה העיקרית שלי היא כשל שחלתי וגן כך כמות הביציות מצומצמת)? האם זה יכול לשפר את סיכויי הקליטה (לדברי הפרופ' זו הסיבה העיקרית שלקח לי 16 טיפולים להרות בפעם הראשונה)? והאם יש מספר גישות בנושא (כי אחרת לא ברור לי מדוע רופאים אחרים לא המליצו לי לבצע זאת ועברתי אצל די הרבה רופאים מהטובים בתחום...)? די מדאיג אותי לעבור ניתוח לפרסקופיה בפעם השניה. אודה לתשובתך וסליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפיגס
פרופ' ראול אורביטו21/09/2009לעיתים הנוזל נצפה רק במהלך הגירוי ההורמונלי- ואז מפריע לקליטה
מומלץ לעבור ניתוח לכריתת חצוצרות עם סקטוסלפינגס ובמיוחד לאחר מספר כשלונות ב- IVF
לגבי החששות מפגיעה בשחלה בעקבות הטיפול- אכן קיימות, וזה הסיכון שאת נוטלת בניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)