שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רונית
    21/09/2009

אני אחרי היסטרוסקופיה ולפרסקופיה(עברתי את הניתוח ביום חמישי האחרון ממש לפני החג)
    ומה שמצאו בהיסטרוסקופיה זה שהקרן הימנית חסומה ע"י ריקמה פוליסואידית, הרקמה הופרדה ורואים פתח חצוצרה תקין
    ובלפרסקופיה-רחם ושחלות בגודל תקין, מעבר תקין,חומר צבע דו צדדי

מנסים להרות כשנה ו3 חודשים ללא הצלחה(בוצעה בדיקת זרע לפני 2 הזרעות שעשיתי והנתונים נמצאו תקינים-אך לא בוצעה בדיקה מלאה כולל מורפולוגיה...האם מומלץ לבצע את המלאה?)

האם לדעתכם על פי נתונים אלה יש סיכוי להריון טבעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקה

פרופ' ראול אורביטו
    21/09/2009

מנסה להרות מעל שנה
    לאור המימצאים שציינת (כעת תקין)
    רצוי לפנות לרופא פוריות מטפל ולהתחיל במקביל בטיפולי פוריות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה בטיפולי פוריות?

רונית
    21/09/2009

אני אחרי 2 הזרעות שבוצעו לפני הניתוח
    האם אתה ממליץ לנסות עכשיו טבעי/להמשיך הזרעות/לעבור ל ivf?
    אם עכשיו הכול נפתח בניתוח ומצב הרחם והחצוצרות תקינים..אז למה בעצם להמשיך טיפולי פוריות?

שאלה נוספת-אני תוהה אם היה לי צד אחד לא חסום, אז איך בכל זאת לא נקלטתי כבר שנה וחודשיים?יכול להיות שהחסימה שהיתה ליד החצוצרה הימנית הפריעה לקליטה של ההריון באופן כללי, אפילו שהצד השמאלי היה פתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעות

פרופ' ראול אורביטו
    21/09/2009

לאור סיפורך, יש מקום לשקול מספר מחזורי השראת ביוץ (זריקות) עם הזרעות ולאחריהם IVF
    תיפקוד לקוי (נוזלים) בחצוצרה אחת יכול להשפיע לרעה על הסיכוי להריון. בנוסף (לא המצב אצלך), כמו-כן, עצם העובדה שהחצוצרה"פתוחה" לא בהכרח מעיד על תיפקוד תקין!
    לכן, אם לטפל בהשראת ביוץ והזרעות או IVF וכמה ניסיונות, נתון בסופו של דבר לשיקול דעתו של הרופא שמכיר אותך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...שאלה נוספת

רונית
    22/09/2009

לפי מה שהבנתי, לא היו נוזלים בחצוצרה אלא הידבקויות ברחם שחסמו את החצוצרה הימנית(זה הוגדר גפגם מילוי בפונדוס ליד החצוצרה הימנית)
    בנוסף-יש לי ביוץ עצמאי.. אני מבייצת מאוחר(ביום ה 21), אך כמעקב זקיקים נראה כל חודש זקיק שגדל וביום ה 21 יש ביוץ... ואז אני מזריקה אוביטרול כדי לתזמן ביוץ לפני ההזרעה.האם במקרה כזה מומלץ בכל זאת להזריק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

פרופ' ראול אורביטו
    22/09/2009

הפגם ברחם טופל
    כעת אי הפריון לכאורה בלתי מוסבר
    הטיפול במצב זה הינו השראת ביוץ + הזרעות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזה בדיוק אני מתכוונת

רונית
    22/09/2009

אולי הבעיה נפתרה?
    הרי הלפרסקופיה נעשתה במטרה לפתור את הבעיה...
    לא יכול להיות שעכשיו אוכל להכנס להריון טבעי?
    לא כדאי לנסות טבעי, לפני שמגדירים זאת כבעית פיריון?
    מצטערת על ההתעקשות והשאלות הרבות, אני פשוט מנסה להבין..
    תודה מראש על תשובתך ועבודתך המבורכת :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

פרופ' ראול אורביטו
    22/09/2009

שאלות טובות
    את הדיון כדאי להמשיך מול רופא שמכיר אותך ולא בפורום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו