מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם בהרדמהחגית16/10/2009
ד"ר טוגנדרייך, שלום
באפריל עברתי אצלך צילום רחם בו הודגם "רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם, מעבר ופיזור משני הצדדים. הדגמת המעבר והפיזור משמאל הצריכה הזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה. מימין קיימת הרחבה אמפולרית קלה עם מעבר ופיזור בהמשך."
חודש אחרי ביצוע הבדיקה ובנסיון הראשון עם טיפול הורמונאלי נכנסתי להריון תאומים אשר הפסיק להתפתח בשבוע השישי. עברתי גרידה. אחריה הסתבר כי נותרה שארית הריון (בהיסטרוסקופיה אבחנתית) ונאלצתי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת השארית. לאור הגרידה והשארית, המליץ הרופא המטפל על ביצוע צילום רחם חוזר כעת.
לפני הצילום לקחתי שני כדורים לשיכוך כאבים שלא עזרו לי. אני יודעת שלא כולם חשות כך, אך לי הצילום כאב מאוד. זו אולי הבדיקה הכואבת ביותר שעברתי אי פעם. בעיקר תחושת הלחץ הגובר והולך עם החדרת חומר הניגוד.
ברורה לי התרומה המשמעותית של הצילום לעובדה שאכן הושג הריון וברורה לי חשיבות החזרה על הבדיקה כעת. האם יש דרך לחזור על הבדיקה בלי לחוות שוב את הכאב הבלתי נסבל והיכן ניתן לעשות זאת? האם יש אופציה של הרדמה חלקית?
תודה מראש,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילחוש
ד``ר דניאל טוגנדרייך16/10/2009ניתן לבצע בהרדמה מקומית - עלייך להודיע לי על כך יום לפני הבדיקה.
במקרים חריגים ביותר ניתן לבצע בהרדמה אזורית (אפידורלית) בבית חולים אסותא ת"א
עלייך לבדוק עם הקופה המבטחת שיתנו כיסוי כספי לפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילחוש
חגית16/10/2009תודה רבה על המענה המהיר.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)