PID וחצוצרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PID וחצוצרות
    ענת
    18/10/2009

שלום וברכה,
    בת 23 נשואה שנה וחצי ללא ילדים.
    לפני ארבעה חודשים עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר הפלה טבעית כיוון שחשדו שנשאר שארית ברחם.
    לא נשאר וההיסטרוסקופיה היתה תקינה.
    לאחר מכן התחילו לי כאבים בצד שמאל עם הקרנה לרגל ללא חום בכלל.
    לאחר כשבועיים נשלחתי למיון ולא מצאו כלום ונשלחתי הביתה עדיין עם כאבים ללא חום.
    לאחר עוד שבועיים רופא הנשים שלי עשה לי US ובדיקה פנימית ואיבחן PID נמצא ממצא הנראה כחצוצרה בUS.
    ניתנו לי 3 סבבי אנטיביוטיקה דרך הפה. היה שיפור אך עדיין כאב.
    לאחר הסבב האחרון הרופא אמר לי לחכות חודש לראות אם יהיה שיפור. באמת היה שיפור אבל עדיין היה כאב קל ועדיין חשדו למראה חצוצרה בUS ולכן נשלחתי ללפרוסקופיה אבחנתית.
    מאז עבר חודש הייתי בטרום ניתוח ובUS בבית חולים הממצא לא נראה כמו כן יש לי שיפור וכמעט אין כאבים.- רק מדי פעם ואולי בכלל לא קשורים.
    ההפלה היתה לפני 7 חודשים ומאז לא נכנסתי להריון. רופא הנשים שלי רוצה שאעשה בירור פוריות מכני ולכן גם בלפרוסקופיה ביקש הזרקת צבע-במידה ואין סימני דלקת, הוא טוען שזה קצת בעייתי לעשות עכשיו צילום רחם כי אם יש דלקת זה עלול לגרום עוד יותר להתפשטותה.
    האם יכול להיות שהדלקת עברה ואיתה גם הבעיה בחצוצרה? או שזהו ברגע שראו מספר פעמים חצוצרה נפוחה החצוצרה ככל הנראה תהיה חסומה גם אם הממצא נעלם? האם החצוצרה השניה יכול להיות גם נפגעה או אם לא נראתה מעולם כנראה שהיא לא חסומה?
    מהי המלצתך? האם ללכת ללפרוסקופיה שזה ניתוח עם הרדמה מסובך ומורכב אך מאוד ברור שידעו מה המצב הבריאותי והפיריוני או שזה מרחיק לכת ואפשר לעשות צילום רחם? דרך אגב בדיקת זרע תקינה וגם בדיקות הורמונליות תקינות.
    תודה רבה
    סליחה על האריכות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PID וחצוצרות

הוספת תגובה

• צילום\ולפרוסקופיה

פרופ' ראול אורביטו
    18/10/2009

2 הבדיקות רלבנטיות לבדיקת תקינות החצוצרות, כאשר הלפרוסקופיה יותר מהימנה.
    אכן, לא ניתן לבצע צילום רחם בזמן זיהום
    במידה ונצפה נוזל בחצוצרה- כנראה שהיא פגועה במידה זו או אחרת
    לגבי החצוצרה השניה שלא נצפה- לא ניתן לדעת אלא לאחר צילום\ לפרוסקופיה
    לגבי איזה בדיקה לבצע- עליך לדיין את הנושא עם רופאך המטפל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו