מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם לא תקיןהילה04/11/2009
אני בת 31, מנסה להיכנס להריון שנה ו3 חודשים. בצילום רחם שעשיתי היום נאמר לי שהחצוצרה הימנית כנראה חסומה והחצוצרה השמאלית פתוחה אבל יש לה קצה רחב יותר מהנורמל מה שמעיד על פגיעה, הרחם נראה תקין. הומלץ לי לעשות לפרוסקופיה. אני רוצה להבין מה המשמעות של זה? האם יש אפשרות לפתוח סתימות? לתקן חצוצרה פגומה? האם יש אפשרות להיכנס להריון במצב כזה? האם אפשר לעשות הפריות במצב כזה (הזרעות, לא IVF)?
עשיתי צילום רחם ביוני שהיה תקין, אחרי הצילום היה לי חום ונתנו לי אנטיביוטיקה. בנוסף התחיל לי כאב קבוע בצד ימין של האגן (כמו התכווצות) שלא עבר עד עכשיו ועוצמתו משתנה. המשיך להיות לי חום נמוך שמדי פעם עלה קצת. לפני חודש וחצי היו לי כאבים חזקים בצד שמאל של האגן וחום שעלה כל יום עד שהגיע ל40 מעלות. באולטרהסאונד מצאו ציסטה בצד שמאל בגודל 5 ס"מ ונוזולים באגן. במיון הוחלט שיש לי דלקת באגן לפי הכאב, כדוריות דם לבנות במשטח והחום הגבוה. קיבלתי אנטיביוטיקה למשך שבועיים. האם יתכן שהבדיקה ביוני גרמה לי את הבעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים
הילה04/11/2009יש לי גם דימומים כל חודש 3-9 ימים אחרי הביוץ כמעט כל חודש מאז שהפסקתי גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השאלה?
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/11/2009מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוכים בצילום רחם
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/11/2009אחד הסיבוכים של הבדיקה הוא זיהום באגן.
לפי תאורך יתכן שלקית בזיהום באגן בעקבות הבדיקה ביוני.
הממצאים מהבדיקה הנוכחית עלולים להיות תוצאת הזיהום.
1 - ממליץ שתקבלי כיסוי אנטיביוטי למניעת השנות הזיהום בעקבות הבדיקה שבצעת.
2 - לפרוסקופיה היא כלי אבחוני לקבוע בוודאות אם יש נזקי דלקת באגן.
במקרים מסוימים ניתן לתקן באופן כירוגי סתימות בחצוצרות.
3 - על פניו ולפי תאורך IVF הוא פתרון נכון עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה ממליץ על לפרוסקופיה?
הילה05/11/2009האם כדאי לבצע לפרוסקופיה כדי לגלות מה הבעיה ואולי לפתור אותה? אם לא מומלץ, מה הסיבה? מה הסיכונים? האם יש סיכוי שהחסימה תיפתח לבד בעתיד? האם יש סיכוי שהפגיעה בחצוצרה תתוקן לבד? האם יש דרכים לטפל בחצוצרות ללא התערבות כירורגית? האם הדימומים אחרי הביוץ נובעים ממצב החצוצרות? עם דימומים אחרי ביוץ לא בטוח שאוכל להחזיק הריון אם נבצע IVF (יש לי דימומים גם עם תמיכת פרוגסטרון), האם אפשר לעשות משהו לגבי זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
פרופ' ראול אורביטו05/11/2009שאלותיך מצוינות ומאוד רלבנטיות
אולם, את התשובות עליך לקבל מרופאך המטפל (ולא בפורום זה או אחר)- שמכיר את בעיתך, יציג לך את האופציות הרלבנטיות ויחד תקבלו החלטות טיפוליות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הילה05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)