מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי צילום רחםאיריס08/11/2009
ד"ר טוגנדרייך שלום,
ביום ג' האחרון עברתי אצלך צילום רחם, במהלכו הוחדר בלון מאחר מהיוד נפלט החוצה עקב מבנה הרחם שלי. במהלך הצילום אמרת לי שהנתיבים אל החצוצרות פתוחים ותקינים. היום ביקרתי אצל רופאת הפוריות שהפנתה אותי אליך ובעת צפייתה בצילומים ראתה בחלק מהם "פגם מילוי בולט באזור האסטמוס" ברחם, בעקבות זאת שאלה אותי האם לא צורף לדיסק מכתב עם אבחנתך ומאחר ולא היה כזה הופניתי להיסטרוסקופיה.
שאלותיי:
האם ייתכן והצילומים בהם נמצא פגם המילוי הם אלה שצולמו בטרם הוחדר הבלון ואינם מראים את התמונה המלאה? (שכן במהלך הפעולה הטכנאי התחיל לצלם, הפסיק והמשיך שוב לאחר החדרת הבלון).
האם לצד הדיסק הייתי צריכה לקבל מכתב כלשהו שלא נמסר לי? אם כן - האם אוכל בדרך כלשהי לקבל את אבחנתך לגבי אותו הצילום?
תשובתך חשובה לי עקב העובדה שלפני 10 חודשים עברתי היסטרוסקופיה ללא ממצא מיוחד, ומאחר ולא ציינת דבר בעת הצילום אודות הרחם הייתי רוצה להמנע מהיסטרוסקופיה נוספת. בנוסף אני בעלת FSH גבוה ולכן הזמן הינו קריטי בעבורי.
תודה וסליחה על אורך הכתוב,
איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' ראול אורביטו08/11/2009שאלות "אישיות" לדר' טוגנדריך נא להפנות ל:
ד''ר דניאל טוגנדרייך :
מרפאה-רח' בן גוריון 183 גבעתיים
050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' אורביטו, בינתיים...
איריס08/11/2009לגבי האבחנה האישית התקשרתי למכבי השלום, שם בוצע הצילום והופניתי לאתר מכבי, ובו מצאתי את טופס האבחנה, כך שקיבלתי תשובה ולשמחתי היא דווקא מעודדת ("הרחם במבנה תקין, פיזור הומוגני של חלל הרחם").
האם יוכל מי מהרופאים בפורום לענות על שאלתי העקרונית -
האם ייתכן מצב והצילומים בהם נמצא פגם המילוי הם אלה שצולמו בטרם הוחדר הבלון ואינם מראים את התמונה המלאה? (שכן במהלך הפעולה הטכנאי התחיל לצלם, הפסיק עקב נזילת היוד החוצה והמשיך שוב לאחר החדרת הבלון).
שוב תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ' ראול אורביטו08/11/2009הצילום הינו מס' תמונות מצב של השיקוף
התשובה הסופית הינה של המבצע שראה ונכח במהלך הצילום
מניח שאם היה פגם משמעותי- אז היה מצוין גם בתשובה הכתובה
עצם התשובה הכתובה- וההיסטרוסקופיה התקינה בעבר- כנראה שמעידים על "תקינות" האגן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
איריס08/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)