פיענוח שגוי של צילום רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח שגוי של צילום רחם
    אסי
    12/11/2009

לפני מס' ימים עשיתי צילום רחם. במהלך הבדיקה, הגניקולוג המבצע והרנטנולוגית שוחחו בניהם שיש חסימה פרוקסימלית של שתי החצוצרות והחליטו להוסיף חומר בלחץ ומיד לאחר שבצעו, הכריזו שאין כל שינוי ומיד סיימו את הבדיקה.

הפענוח שלהם היה בהתאם, הם רשמו שיש מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות תקינים, חסימה פרוקסימלית של שתי החצוצרות ואין פיזור של חומר הניגוד בחלל הצפק.

בדיסק הצלומים שצורף, רואים בצילום האחרון במפורש, שיש זרימה של יוד בשתי החצוצרות, כנראה לאחר תוספת החומר.

מומחה הפוריות שלנו טוען שהיה צורך לצלם שוב כעבור 20 דקות ולראות אם יש פיזור של חומר בחלל בצפק (שבעצםהרופאים התרשלו בבדיקה...) המומחה המליץ להתחיל 3 מחזורי הזרקות ובמידה ולא יושג הריון אזי לבצע לפרסקופיה בהרדמה מלאה ובמידה ויש חסימה בחצוצרות בצד שקרוב לשחלות ,לבצע פתיחת חסימה עם הסטרוסקופיה ניתוחית.

אני מאד מוטרדת מהדרך שבה הדברים מתנהלים, האם לא יותר פשוט לחזור על צילום הרחם ולבדוק בצורה יסודית האם יש, או אין בעיה בחצוצרות ואז במידה ויש בעיה, לטפל בהתאם ? במקום לפעול בשיטת הניסוי והטעיה. ולהטרטר ב 3 מחזורי הזרקות ואז לבצע פרוצדורה שכרוכה בסיכון (לפרסקופיה- הרדמה מלאה..) במיוחד שיתכן והיתה איזו שהיא חסימה בחצוצרות שמנעה הריון וע"י ההזרמת החומר בלחץ החצוצרות נפתחו, ונפתרה הבעיה. דבר שאפילו לא מצריך טיפול הזרקה אחד.

בקיצר, האם כדאי להתעקש ולבקש צילום רחם חוזר? אני רוצה לציין שאני כבר בגיל מתקדם וחבל לי על כל יום שעובר בלי איבחון הבעיה.

אודה מאד על תגובתכם המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח שגוי של צילום רחם

הוספת תגובה

• הזרקה סלקטיבית לפתחי החצוצרות

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    13/11/2009

קיימת שיטה (עליה אני אמון) - להחדיר את חומר הניגוד ישירות לפתחי החצוצרות במקרים בהם החדרת החומר לצוואר הרחם(השיטה הרגילה) אינה מפיקה הדגמה של החצוצרות. השיטה נקראת
    SELECTIVE SALPINGOGRAPHY ולא מבוצעת כשגרה ברוב המקומות. בבית חולים השרון פ"ת בו אני מבצע צילומי רחם הנהגנו כשגרה את ההליך. ואם החצוצרות לא מודגמות מבוצע הזרקה סלקטיבית לפתחי החצוצרות. השיטה אינה "סטנדרט" והעובדה שלא בוצע אצלך אינה רשלנות כפי שאת סוברת. למיטב ידיעתי רק בבית חולים השרון ובמכבי השלום מיושמת השיטה כשגרה. אם את מעוניינת בניסיון נוסף להדגמת החצוצרות - אוכל לעזור.

באופן חלופי ראוי לציין שהטיפול בחצוצרות חסומות הוא "הפריית מבחנה" ולא נראה לי שיש צורך בניתוחים ובלפרוסקופיות קודם להחלטה על IVF .

לסיכום : אני ממליץ פתיחת חצוצרות סלקטיבית בזמן צילום רחם חוזר או IVF

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ברור צילום שגוי

אסי
    13/11/2009

ראשית תודה על תגובתך המהירה.
    התלונה שלי אינה על אי ביצוע שיטת SELECTIVE SALPINGOGRAPHY אלא על ההתרשלות בפיענוח. הרופאים לא טרחו להקדיש שניה נוספת לבדוק אם הזרקת חומר הניגוד אכן פתחה את החצוצרות ( מה שבפועל קרה, חומר הניגוד זרם בחצוצרות בצילום האחרון) ןכן לאחר שהחסימה הפרוקסימלית נפתרה כל שנותר להם היה להמתין 20 דקות ולבדוק אם אכן חומר הניגוד התפזר בחלל הצפק - כדי לוודא שאין חסימה רחוקנית. ( פרוצדורה שנחשבת לסטנדרט לדברי מומחה הפוריות שאיתו התייעצנו)
    ובכל מקרה כשישבו לכתוב את הפענוח לא טרחו להעיף מבט נוסף על הצילומים ולגלות את טעותם היסודית. ובהכרזה הפזיזה שלהם שבמקרה שלי רק הפריית מבחנה תעזור,גרמו לי לצער ועוגמת נפש מרובים לימים ארוכים עד שגילנו את טעותם. בעוד שקרוב לוודאי לא קיימת כל בעיה כרגע עם החצוצרות עפ"י מומחה הפוריות שאיתו התייעצנו.

שאלתי האם השיטה שאתה אמון עליה SELECTIVE SALPINGOGRAPHY פותחת חסימות רחוקניות שקרובות לשחלות, שאם כרגע יש בעיה, שם היא טמונה.?

ובמידה ושיטה זו לא פותרת בעית חסימות רחוקניות,לאיזו שיטה יש מירב הסיכויים לפתרון ,צינתור רגיל בשילוב רנטגן, צינתור בשילוב היסטרוסקופיה - לפרוסקופיה . לפני השלב האחרון של הפריית מבחנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    13/11/2009

טיפול הפריון המומלץ בחסימה רחיקנית דו צדדית הוא IVF
    האלטרנטיבה היא שיקום כירוגי של החצוצרות לא שכיח בארצנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו