לפרסקופיה להוצאת חצוצרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרסקופיה להוצאת חצוצרה
    רוני
    13/11/2009

שלום רב,
    עברתי לפני מס' ימים ניתוח לפרסקופיה להוצאת החצוצרה השמאלית עם הדרוסלפינקס מתמשך בעקבות שני הריונות חוץ רחמיים באותו צד של החצוצרה.
    במשך כשנה התלבטתי עם לבצע את הניתוח ובמהלך השנה חלו הדבקויות והחצוצרה התמלאה בנוזל וגרמה להדבקויות גם בקיר האחורי של הרחם והיו לי גם כאבי גב חזקים. הניתוח עבר בשלום והוסרו ההדבקויות וכרתו את החצוצרה השמאלית.
    יש לציין שהחצוצרה הימנית תקינה לחלוטין ובדוח הניתוח צויין שמהלך הניתוח היה תקין.
    הרופא המנתח מסר לי שיש לי גם הדבקויות בבטן אך לא היה ניתן להסיר אותם אך האגן תקין לגמרי כולל הרחם.

איזה סיכויים יש לי להקלט להריון טבעי האם הסיכויים גבוהים יותר?
    מתי אפשר יהיה להתחיל בנסיון להקלט האם אצטרך הפריות?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרסקופיה להוצאת חצוצרה

הוספת תגובה

• לחכות

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    13/11/2009

אפשר לנסות להתעבר מייד
    משהוסרה החצוצרה עם הנוזלים יתכן וההפרעה להתעברות הוסרה ועכשו תוכלי להתעבר באמצעות החצוצרה השנייה התקינה.
    אם תוך 3 עד 6 חודשים לא תהרי יש לשקול טיפול אחר/נוסף. כל זה בהנחה שאת מבייצת,שהזרע תקין ושגילך מתאים להמתנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה.

רוני
    13/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי בנושא קליטה להריון...

רוני
    13/11/2009

לגבי השאלה שלי על סיכויי להריון אחרי לפרסקופיה לכריתת חצוצרה והסרת הדבקויות, האם ניתוח זה אמור לשפר את הקליטה להריון בהנחה שהזרע תקין ואני מבייצת ויש וסת תקינה וסדירה?

האם כדאי לחכות מעט או שאפשר כבר להתחיל לנסות אחרי הוסת הראשון?

האם כדאי לבצע צילום רחם כדי לשפר את הסיכוי להרות?

שוב תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסות

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    13/11/2009

אין מניעה לנסות ולהתעבר מייד לאחר ההתאוששות מהניתוח.
    אם החצוצרה הנותרת נראתה תקינה בניתוח אין סיבה להחפז בביצוע צילום רחם.
    תנסי להרות לפחות 3 מחזורים בטרם המשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו