האם אפשר לוותר על צילום הרחם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר לוותר על צילום הרחם?
    רונית1234
    22/11/2009

אני רווקה, בת 41, בעלת עודף משקל של כ-10 ק"ג. אני מעוניינת להיכנס להיריון, מתרומת זרע.
    בגיל 32 עברתי כריתה חלקית של השחלה השמאלית, בניתוח לפרוסקופיה בשל ציסטה גדולה מאד. מאז, בצילומי דופלר+ אגן קטן, נצפה חלק קטן בלבד מהשחלה השמאלית. השחלה הימנית במצב תקין.
    לפני כשנה וחצי נצפו זקיק אחד ו- 3 מיומות ברחם, בגודל 2.5 ס"מ בממוצע כל אחת מהן, שפונות החוצה מהרחם. בבדיקה שערכתי לפני כחצי שנה, היו ממצאים זהים, כאשר לדברי הגניקולוג, הרחם בגודל תקין.
    המחזור שלי סדיר, כל 28 יום, למעט סטיות קלות של יום או יומיים, ללא כאבים וללא תופעות לוואי, למעט עייפות.
    אני אמורה להתחיל בטיפולי ההזרעות בבנק הזרע בסביבות ינואר.
    הופניתי לבדיקת רנטגן של הרחם, ולדופלר+ אגן קטן, כדי שניתן יהיה לדעת אם יש צורך להתחיל ישר בטיפולי IVF.
    שאלתי:
    1. התרשמתי מקריאה בפורום ומשיחות עם חברות,, כי בדיקת הרטנגן של הרחם כואבת מאד ומסוכנת. במידה ותוצאות בדיקות הדופלר והאגן הקטן לא ישתנו, האם לאור נתוניי, יש אפשרות לוותר בשלב זה על בדיקת הרנטגן?
    2. האם מיומות עלולות לגרום להפלה טבעית או להקשות על כניסה להיריון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צילום

פרופ' ראול אורביטו
    22/11/2009

1.הכאב יחסי- צילום מהווה חלק מבירור אי פוריות- ולאור סיפורף, רצוי לבצעו בתחילת הבירור
    מיומות עלולות להפריע להיכנס להריון וגם להגביר סיכוי להפלות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו