מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לוותר על צילום הרחם?רונית123422/11/2009
אני רווקה, בת 41, בעלת עודף משקל של כ-10 ק"ג. אני מעוניינת להיכנס להיריון, מתרומת זרע.
בגיל 32 עברתי כריתה חלקית של השחלה השמאלית, בניתוח לפרוסקופיה בשל ציסטה גדולה מאד. מאז, בצילומי דופלר+ אגן קטן, נצפה חלק קטן בלבד מהשחלה השמאלית. השחלה הימנית במצב תקין.
לפני כשנה וחצי נצפו זקיק אחד ו- 3 מיומות ברחם, בגודל 2.5 ס"מ בממוצע כל אחת מהן, שפונות החוצה מהרחם. בבדיקה שערכתי לפני כחצי שנה, היו ממצאים זהים, כאשר לדברי הגניקולוג, הרחם בגודל תקין.
המחזור שלי סדיר, כל 28 יום, למעט סטיות קלות של יום או יומיים, ללא כאבים וללא תופעות לוואי, למעט עייפות.
אני אמורה להתחיל בטיפולי ההזרעות בבנק הזרע בסביבות ינואר.
הופניתי לבדיקת רנטגן של הרחם, ולדופלר+ אגן קטן, כדי שניתן יהיה לדעת אם יש צורך להתחיל ישר בטיפולי IVF.
שאלתי:
1. התרשמתי מקריאה בפורום ומשיחות עם חברות,, כי בדיקת הרטנגן של הרחם כואבת מאד ומסוכנת. במידה ותוצאות בדיקות הדופלר והאגן הקטן לא ישתנו, האם לאור נתוניי, יש אפשרות לוותר בשלב זה על בדיקת הרנטגן?
2. האם מיומות עלולות לגרום להפלה טבעית או להקשות על כניסה להיריון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו22/11/20091.הכאב יחסי- צילום מהווה חלק מבירור אי פוריות- ולאור סיפורף, רצוי לבצעו בתחילת הבירור
מיומות עלולות להפריע להיכנס להריון וגם להגביר סיכוי להפלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)