מה הסיכוי שישנה בעיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הסיכוי שישנה בעיה?
    דנה
    25/11/2009

שלום,
    אני בת 33, מנסה להרות כשנה. מעולם לא הייתי בהריון,לא עברתי ניתוחים ולא היו דלקות. בקיצור,אין גורמי סיכון לבעיה ברחם. שאלותיי הן:
    1.מה הסיכויים באחוזים שבכל זאת יש לי בעיה מולדת ברחם?
    2. עד כמה הכרחי לבצע צילום רחם למרות שאין גורמי סיכון, אך לאחר טיפולים שונים שלא צלחו?
    3. רופא הנשים (שאינו ממליץ על הצילום) אמר לי שאם היה חשש כלשהו לבעיה ברחם היה ניתן לראות רמז לכך כבר באולטרסאונד הוגינאלי. האם זה נכון? נשמע לי קצת מוזר..
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הסיכוי שישנה בעיה?

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

דנה
    25/11/2009

שכל הבדיקות האחרות תקינות וזו הבדיקה היחידה שעדיין לא ביצעתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לבעיה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    25/11/2009

בירור "הפרעת פריון" בסיסי כולל בדיקה לוודא שיש ביוץ, בדיקת פוריות הזרע ובדיקת המעבר בחצוצרות. כשליש מנשים עם הפרעת פריון יתגלו בסוף הבירור כבעיה חצוצרתית. היות וצילום רחם היא הבדיקה הפולשנית משאר הבדיקות בד"כ נדחית לסוף הבירור. לגיטימי גם לטפל מחזור עד 3 מחזורים בטרם צילום רחם. בסופו של דבר אם לא מוצאים הסבר אחר ואם לא מושג הריון יש לוודא מעבר בחצוצרות גם אם אין "סיפור עבר".
    כמובן יש להזכיר "צילום רחם" = "צילום רחם וחצוצרות" כשמטרת הבדיקה בעיקר המעבר בחצוצרות. תקינות הרחם ניתנת לאיבחון גם באולטראסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף

פרופ' ראול אורביטו
    25/11/2009

סונר ובעיקר סונר תלת מימד- יכול לאבחן בעיות אנטומיות ומולדות ברחם וחסימה חצוצרתית- רק במידה והינה רחיקנית ומצטברים נוזלים בחצוצרה (הידרוסלפינגס)
    למעשה אם סונר מאבחן בעיה- אזי קרוב לודאי שקיימת
    אם לא מאבחן- תיתכן בעיה שתאובחן רק באמצעים אחרים (כמו צילום רחם)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו