מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם-תוצאות וקשיים בתהליךלימור30/11/2009
שלום לכם
אני בת 38.5 ללא הריון קודם וללא בעיות רפואיות. מחזור סדיר וביוץ תקין.
בצילום רחם שעברתי לפני כשבועיים נמצא כי חצוצרה אחת סתומה לגמרי והשניה מוגדלת. לדברי הרופא ככל הנראה עקב דלקת שהייתה בעבר (לא משהו שידוע לי). לא קיבלתי תוצאות בכתב כך שאיני יודעת מה מצב הרחם או פרטים אחרים נוספים. הרופא המליץ לי לעבור באופן מיידי ל- IVF
אשמח לשמוע דעתכם
בנוסף לכך- במהלך שני נסיונות הזרעה שעשיתי לפני הצילום וכן בצילום הרחם עצמו, היה לרופאים קושי בהחדרת הצינורית אל הרחם. למיטב הבנתי הקושי היה במעבר בצוואר הרחם, בעיקר בכניסה אל הרחם.
באחת ההזרעות התהליך גרם לי לכאבים חזקים מאוד בזמן התהליך.
אשמח לשמוע דעתכם- מה יכולה להיות הסיבה לקושי הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
לימור30/11/2009בצילום הרחם, עקב הקושי במעבר בצוואר הרחם נאלצו הרופאים לחזור על הבדיקה 3 פעמים. גם בפעם האחרונה איני בטוחה כי הצליחו להכניס את הצינורית אל הרחם ממש- האם יתכן שהתוצאות מושפעות מכך ושכדאי לחזור על הצילום שוב?
כמו כן- הייתי מתוחה מאוד לפני הבדיקה וכמובן שכל מהלך העניינים עם הקשיים שהתגלו בזמן הבדיקה רק העלה את המתח, כל הגוף היה מאוד מכווץ. האם יתכן שהתוצאות הלא תקינות הושפעו מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
פרופ' ראול אורביטו01/12/2009אם כך, רצוי שתבצעי היסטרוסקופיה שתוודא כניסה לרחם
ניתן לבצעה בתה"ש- ואז קיימת (שם) אפשרות לצנטר חצוצרות ואולי לפתוח את החצוצרה שלא הודגמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
פרופ' ראול אורביטו01/12/2009בנוכחות חסימה דו- צדדית , הטיפול המקובל הינו IVF
לגבי הקושי במעבר בצואר- יתכן קשור למבנה אנטומי, פני לרופא מטפל- יתכן ויש מקום להפנותך להיסטרוסקופיה אבחנתית + הרחבת צואר הרחם ( במידת הצורך)- כדי להקל על החזרת העוברים ב- IVF
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת שניה- צילום רחם חוזר
לימור10/12/2009שלום לכם
בהמשך למה שפרטתי בפניה הקודמת כאן, פניתי לחוות דעת שניה.
נאמר לי שצילום הרחם לא בוצע כהלכה. לא ניתן ע"פ התוצאות להסיק את האבחנה שניתנה לי.
מומלץ לבצע צילום נוסף.
בנוסף נמצא כי הקושי במעבר בצוואר הרחם הינו בשל זוית בצואר הרחם דבר שאינו מצריך התערבות אך דורש, לפי הבנתי, התייחסות מיוחדת ע"מ להצליח להחדיר קטטר בזמן צילום רחם והזרעה
אשמח לשמוע דעתכם
וכן- אני מעוניינת לעבור צילום נוסף במקום שאוכל לסמוך על אמינותו ומקצועיותו- אני בטראומה...
אני מבינה מהדיונים כאן כי קיימת כרגע בעיה ללקוחות הכללית לקבל שירות מד"ר טוגנדרייך
אני גרה בצפון, אך מוכנה בהחלט להגיע למרכז לצורך העניין
אשמח לשמוע המלצתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוו"ד
פרופ' ראול אורביטו10/12/2009כאמור קימות 2 אופציות
אחת לחזור על צילום- את ד''ר דניאל טוגנדרייך ניתן להשיג במרפאה ברח' בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467
השניה- היסטרוסקופיה עם צינטור מונחה סונר- שמבוצע למיטב ידיעתי בבי"ח תל השומר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לעזור
ד``ר דניאל טוגנדרייך14/12/2009אני מבצע צילומי רחם למבוטחות הכללית בבית חולים השרון בפ"ת - תשיגי טופס התחייבות מהקופה וכשזה יהיה בידך פני אלי אקבע לך בבית חולים השרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לימור16/12/2009פניתי אליך גם במייל, עכשיו אני רואה את תשובתך כאן
אנסה להשיג התחייבות מהקופה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה
פרופ' ראול אורביטו17/12/2009בנוכחות חסימה דו- צדדית, גם כאשר תיתכן אפשרות לצנטר את הצד שלא הודגם- ואולי לפתוח
הסיכוי הטוב ביותר להרות הינו ע"י הפריה חוץ-גופית
לגבי הקושי בהזרעה- יכול לנבוע מהיצרות הצואר או מבנה מפותל- יש לפנות לרופא מטפל ולשקול היסטרוסקופיה + הרחבת צואר במידת הצורך- לפני טיפולי הפריה חוץ- גופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה ל"מבנה"
לימור17/12/2009אין לי התנגדות עקרונית לIVF , אם זה מה שצריך
אני פשוט רוצה לודא שזה אכן נחוץ
מחוות הדעת הנוספת נאמר לי שצילום הרחם לא בוצע כראוי
ההמלצה הייתה לבצעו שוב לפני החלטה על IVF
האם היסטרוסקופיה עונה על אותם צרכים? האם הבדיקה מומלצת יותר לצורך הברור הדרוש לי כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)