שאלה לד"ר טוגנדרייך לאחר צילום רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר טוגנדרייך לאחר צילום רחם
    ת.נ.
    15/12/2009

ד"ר טוגנדרייך שלום,
    הבוקר עברתי אצלך צילום רחם. 2 החצוצרות היו סתומות, ובעזרת צינתור הצלחת לפתוח אותן באותו הרגע (והמון תודה)
    מספר שאלות:
    לפני כשנתיים ביצעתי גם צילום רחם אצלך. אז הכל היה תקין ולא היתה כל סתימה.
    (אגב חודש לאחר הצילום נכנסתי להריון שלצערי לא החזיק)

ממה אם כך נגרמו אצלי הסתימות, אם בעבר הכל היה פתוח? (האם מהגרידה אחרי ההריון שלא החזיק? האם מאיזו שהיא סיבה מ-2 טיפולי ה-ivf שעברת)? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    שאלה נוספת - לאחר הצילום אמרת לי שאתה רואה בשחלה שמאל משהו כמו " דיברטולוקוזיס" (סליחה אין לי את התוצאות לפניי, בטח טועה בביטוי). מה זה אומר? מה המשמעות של זה? האם מפריע לכניסה להריון?
    שאלה נוספת - אם לא כתבת דבר לגבי מבנה הרחם,האם זה אומר שהכל בסדר?

שאלה אחרונה - יש לי לא מעט דימום. תקן אותי אם אני טועה - מקור הדימום אינו ברירית הרחם נכון? (פשוט ממש לפני ביוץ וגם כך סובלת מרירית רחם דקה (5.5 בד"כ)), ורק רוצה להיות בטוחה שזו לא היא שמתפרקת לי עכשיו.

תודה וסליחה על האריכות.
    רק אציין שהיית מאוד אדיב ונעים, ועזרת לי להתמודד עם אי הנעימות של הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכורה לי הבדיקה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    15/12/2009

חלל הרחם הודגם במבנה תקין וללא פגמי מילוי.
    החצוצרה הימנית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים לאחר הצנתור.
    משמאל הודגם "דוירטיקולוזיס" של החצוצרה - מצב בו חומר הניגוד "מסתנן" לתוך דופן החצוצרה ויכול להעיד על פגיעה בדופן מדלקת או מצבים אחרים שמערבים את דופן החצוצרה. ממצא כזה מוריד את הפוריות במידה מסוימת ומגדיל הסיכון להריון חוץ רחמי (עדיין הסיכון נשאר נמוך).
    ממה נסתמות החצוצרות? בד"כ מריר המופרש ברירית החצוצרה ,מתקשה מתמצק וסותם את החצוצרה. קיימות גם סיבות נוספות אך זו השכיחה.

הדימום לאחר הבדיקה נגרם בד"כ מטראומה קטנה לצוואר הרחם ובצנתור יתכן גם טראומה קטנה לרירית הרחם. בשני המקרים מדובר בדימום חולף וחסר משמעות לטווח ארוך.

אני ממליץ לך לאחר הצנתור לנסות להתעבר מספר חודשים ואם ללא הצלחה לפנות ל IVF .

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו