שחלות פוליציסטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    רונית
    01/01/2010

ברצוני להתייעץ אתכם ולקבל הכוונה לגבי המשך טיפול במקרה שלי..

אני בת 27, בעלי בן 30 ואנו מנסים להכנס להריון שנה חצי (מיולי 2008) ללא הצלחה.
    אחרי מספר חודשים שלא הצלחתי הלכתי לרופא נשים שאמר לי שנראה לו שיש לי שחלות פוליציסיות ושיש לי עודף של טוסטסטרון(ערך של 3.1).חוץ מזה-הבדיקות ההורמונליות יצאו תקינות. הוא נתן לי איקקלומין שגרם לביוץ מאוחר .יש לציין שאני לא סובלת מעודף משקל, (להיפך,אני שוקלת 51 ק"ג,גובה 1.67) הייתי מקבלת ווסת כל 35 יום פלוס מינוס והוא טען שלא תמיד יש קשר בין מחזור לביוץ ויכול להיות שקיבלתי מחזור גם בלי לבייץ.
    אחרי כמה חודשים עברתי לרופא אחר אשר ביצע לי 2 הזרעות בחודשים בהם נראה לפי מעקב זקיקים שכן בייצתי וההזרעות לא הובילו להריון. הוא שלח אותי לצילום רחם וגילו שיש לי חסימה בפונדוס ליד החצוצרה הימנית.
    עברתי לפרסקופיה בספטמבר 2009 ופתחו לי את ההידבקויות. והרופא המליץ לי לנסות חודשים באופן טבעי ואם לא נשיג הריון,לחזור אליו בדצמבר. מאז קיבלתי ווסת רק פעם אחת ב 24/10 .
    בתחילת דצמבר, כשראיתי שיש לי איחור רציני ,הלכתי שוב לרופא ולאחר בדיקת אולטרסאונד+בדיקת דם נראה כי לא היה ביוץ כל הזמן הזה. הוא נתן לי כדורים לקבל ווסת, ב 13/12 קיבלתי והתחלתי טיפול באיקקלומין 2 כדורים ליום.
    עכשיו אני ביום ה 19 לווסת והאיקקלומין לא השפיע. בבדיקת זקיקים שערכתי כל יומיים בשבוע שעבר נצפו זקיקים קטנים,היה זקיק אחד בקוטר 13 מ"מ אך הוא לא גדל כל השבוע(נכון לאתמול). הרופא אמר שזה מתאים לשחלות פוליציסטיות והמליץ לבוא אליו שוב בשלישי לבדיקת זקיקים ואז נחליט מה עושים.כמו כן, ביום שלישי האחרון ערכתי בדיקות שהתוצאות היו:

Estradiol (E2) 317
    (days in cycle relative to
    LH peak)
    Follicular (-12) 40-253pmol/L
    (-4 ) 231-606
    Midcycle (-1) 536-1930
    Luteal (+2) 121-551
    (+6) 250-719
    (+12) 132-488

Postmenopausal < 200
    Progesterone 4.30 nmol/l
    Follicular 0.5-4.6 nmol/L
    Luteal 10.6-81.3
    Midluteal 14.1-89.1
    Postmenopausal 0.0-2.3
    Pregnant trim I 35.7-286.2
    trimII 81.2-284.3
    trimIII 153.9-1343.5
    רציתי להתייעץ אתכם- מה כדאי לעשות?מה הנתונים אומרים?
    מה זה אומר שהאיקקלומין לא עוזר? מה מומלץ לעשות הלאה?מה הכי יעיל במצבי?האם לעבור לivf או לנסות משהו אחר קודם?
    אני אובדת עצות וממש מיואשת :(((

אשמח להכוונה/עזרה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• פגיעה בהספקת הדם

פרופ' ראול אורביטו
    02/01/2010

לעיתים כסיבוך של כריתת החצוצרה נפגעת הספקת הדם לשחלה באותו צד ובאופן משני עלולה להגרם ירידה ברזרבה השחלתית. ניתוח בטכניקה המתאימה מוריד הסיכון לסיבוך זה. חחלופה לכריתת החצוצרה ניתן לפעמים (על פי הממצאים בניתוח וחומרת הנזק הקיים בחצוצרה) לנסות ולשקם החצוצרה ע"י יצירת פתח מעבר - ניתוח הנקרא "נאוסלפינגוסטומי". חלופה נוספת היא ניתוק המעבר בין החצוצרה לרחם, קרוב לרחם, וללא כריתת החצוצרה -ניתוק כזה מונע מהנוזל בחצוצרה להפריע להשתרשות עובר/ים ברחם. חלופה נוספת (עדיין ניסיונית למחצה) לסתום החצוצרה ע"י סליל "אשיור" המותקן בהיסטרוסקופיה ללא ניתוח וללא צורך בהרדמה. (בוצע לאחרונה בהצלחה בבית חולים תה"ש) רצוי להשאיר למנתח את ההחלטה הסופית על סוג והיקף הניתוח ע"פ הממצאים בזמן הלפרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רונית
    04/01/2010

איך יודעים שיש פגיעה באספקת הדם?
    הרי אחרי הניתוח היה חודש אחד שכן קיבלתי ווסת..
    ומה לגבי החצוצרה השניה?
    אני ממש מבולבלת ולא יודעת למה לשייך את זה
    בעיה באספקת הדם גורמת לשחלות להראות כפוליציסטיות ולאי הבשלה של הזקיקים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין

רונית
    04/01/2010

שלא כרתו לי חצוצרה. רק הסירו הידבקויות ברחם ליד החצוצרה
    החצוצרות תקינות ולאחר הניתוח הוזרק יוד והיה מעבר תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצוצרות

פרופ' ראול אורביטו
    04/01/2010

אם לא נכרתו החצוצרות, אין סיבה לפגיעה באספקת הדם ולא לסיכוי לפגיעה ברזרבה השחלתית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה

פרופ' ראול אורביטו
    04/01/2010

במידה ויש פגיעה בשחלה- אזי כמות הזקיקים יורת והשחלה לא מגיבה לטיפול בהשראת ביוץ (זריקות)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...עוד שאלה

רונית
    04/01/2010

אז איך בכל זאת גורמים לביוץ אם זריקות לא עוזרות?
    יש לציין שעדין לא ניסיתי זריקות לגרימת ביוץ,אלא רק איקקלומין שלא עבד...
    רציתי לשמוע את חוות דעתך
    האם הסמפטומים מעידים על שחלות פוליציסטיות לאור כל המ שכתבתי בהודעה הראשונה ולאור תוצאות הבדיקות?
    יש סיבה לדאגה?
    כי עכשיו לכאורה הכל אמור להיות בסדר כי הסירו את ההידבקויות
    אך עדיין אין הריון כי אין ביוץ :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

פרופ' ראול אורביטו
    05/01/2010

סיפורך מתאים לתסמונת השחלות הפוליציסטיות
    3\4 מהנשים עם התסמונת צפויות ללדת בטיפולי פוריות פשוטים ורק כרבע נזקקות להפריה חוץ- גופית
    גורמים לביוץ עם זריקות, ברוב המיקרים עוזר
    אם לא עוזר- בעיה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו