שאלה לד"ר טוגנדרייך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר טוגנדרייך
    שוב אני
    05/01/2010

שלום רב
    עשיתי אתמול צילום רחם באסותא אמרת לי שהרחם וצד ימין תקין ושבצד שמאל החומר שקע ולא התפזר, גם לאחר שביקשת ממני להתהפך, מה המשמעות? והאם זה יכול למנוע ביוץ? זה אומר שאין פוריות מחצוצרה שמאל? אשמח אם תוכל להרחיב, אני מקווה שאתה זוכר, שוב תודה רבה אין מילים לתאר את התודה שבעלי ואני חשים כלפיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר טוגנדרייך

הוספת תגובה

• אין קשר לביוץ

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    05/01/2010

צילום רחם מתבצע ע"י החדרת חומר ניגוד דרך צוואר הרחם. החומר "צובע" את הרחם והחצוצרות ומתפזר באגן. כשיש חסימה החומר לא עובר לאגן. לעיתים החומר עובר אמנם לאגן אך לא מתפזר "בחופשיות" תופעה היכולה להגרם מהדבקויות שאחרי דלקת או אחרי ניתוח. לא ניתן לקבוע בצילום מה מקור ההפרעה לפיזור.
    הבדיקה שלך זכורה לי. קיים מעבר משני הצדדים ופיזור שיכול להתאים להדבקויות סביב הטפולה השמאלית. כעיקרון עצם המעבר של החומר לאגן חשוב יותר מצורת הפיזור - אבל עדיין נוכחות הדבקויות עלולה להפריעה לפריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו