מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרידות חוזרות וחסימת חצוצרותאיילת06/05/2010
אני מטופלת פריון עקב PCO ובעברי הפלות חוזרות, כנראה עקב APLA.
לפני כשנה וחצי עברתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך, והצילום הדגים מעבר תקין.
אחרי הצילום הריתי, כדברי אגדת צילום הרחם המפורסמת.
ההריון הסתיים בגרידה, וכן הריון נוסף הסתיים בגרידה לפני ארבעה חודשים.
חזרתי לטיפולי הפריון והשגתי כבר שני ביוצים ללא הריון.
ידוע לי שזה נורמלי לחלוטין, ולא כל ביוץ מביא לקליטת הריון.
למרות זאת, מצאתי את עצמי תוהה: האם יש איזשהו קשר בין גרידות חוזרות לחסימה בחצוצרות? כלומר, האם ייתכן שחצוצרותיי נסתמו וכדאי לבקש מהד"ר שלי הפניה לצילום חוזר?
(אציין, כי מס' חודשים לפני הצילום הראשון, התקין, כאמור, עברתי גרידת שליה לאחר לידה שקטה.)
תודה רבה. איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכי גרידה
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/05/2010גרידה עצמה לא סותמת חצוצרות. סיבוכי גרידה כמו זיהום עלולים לגרום לחסימה בחצוצרות.
נשים אחרי צילום רחם מתעברות באחוזים גבוהים יותר מאשר לפניו. זה נבדק והוכח אם כי
ההסברים לתופעה שונים. בסופו של דבר צילום רחם זו בדיקה אבחנתית ולא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום חוזר
פרופ' ראול אורביטו06/05/2010יתכן קשר בין גרידות חוזרות ל"סתימת חצוצרות"
לגבי אפשרות לצילום חוזר- יש לשקול בחיוב, במידה ולא תהרי ותזדקקי לטיפול בזריקות (גונדוטרופינים) לצורך השראת ביוץ
בכל אופן, רצוי להיוועץ קודם עם מומחה פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמען הבהרה:
איילת06/05/2010אני מטופלת לצורך השראת ביוץ. לא מבייצת לבד.
זו הסיבה שחשבתי שכדאי לשקול את זה לפני שאקח עוד הורמונים ולא אחרי.
איך זה ששניכם עניתם תשובות שונות? אני אמורה להבין מזה שאין תשובה חד משמעית?
בכל מקרה, אתייעץ עם רופאת הפריון שלי. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ' ראול אורביטו06/05/2010התשובות לא שונות
צילום רחם הינו בדיקה אבחנתית ולא טיפולית- למרות התצפית של עליה בשיעור הריון אחרי הבדיקה
גרידות חוזרות- יכולות באופן תיאורטי לגרום ל"סתימת חצוצרות"
וכפי שציינתי, ניתן לשקול בחיוב צילום חוזר לפני טיפול בגונדוטרופינים, בהתאם לשיקול דעתו של רופא פריון מטפל המכיר את בעיתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת, לאור ההדגשה שלך:
איילת06/05/2010אם הוכחה עליה בשיעורי הריונות לאחר הצילום- למה לא משתמשים בזה כפעולה טיפולית?
שמעתי, איני יודעת אם זה כך, שאחת הסיבות לעליה בסיכוי להרות היא שחומר הניגוד שוטף ומסיר חסימות קטנטנות שלא ממש חוסמות אך בכל זאת עדיף בלעדיהם.
אני שואלת, משום שרופא הפריון שלי בעבר, אמר לי זאת כשהריתי לאחר הצילום, ואז סיפר לי על מטופלת שלו שזו השיטה אצלה: הוא שולח אותה לצילום רחם ומייד היא נכנסת להריון. אז תהיתי אולי כדאי לחקות את השיטה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ' ראול אורביטו06/05/2010כאמור צילום הינה פרוצדורה אבחנתית ולא טיפולית פולשנית וכרוכה גם בסיכון (ראי פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום)
העליה בשיעורי הריון לאחר צילום בעקבות הסיבות שמנית הינה תצפיתית שלמיטב ידיעתי לא הוכחה במחקר מבוקר, כמו-כן לא מדובר בלעליה מאוד משמעותית
כך, שביצוע צילום חוזר צריך להישקל אל מול כל הסיבוכים\סיכונים\אי הנוחות- ורצוי שיתבצע בשילוב עם רופא הנשים שמטפל בך ומכיר אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)