פיענוח צילום רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח צילום רחם
    אורחת 55
    25/05/2010

אשמח לפיענוח :
    הודגם חלל הרחם בצורה תקינה , עם מעבר חופשי לשתי החצוצרות .
    קיים פיזור דו צדדי של חומר הניגוד , קלוש משמאל .

מה זאת אומרת קלוש משמאל ?? האם זה תקין ? ולמה כששאלתי את הרופא הוא אמא לי שהכל נראה תקין ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח צילום רחם

הוספת תגובה

• טכני

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    25/05/2010

החומר הנוזלי המוחדר לרחם לצורך הדגמתו "מעדיף" לזרום היכן שההתנגדות קטנה יותר. לעיתים המעבר בחצוצרה אחת "קל" יותר מבשניה ורב החומר עובר דרכה ורק מיעוטו בחצוצרה השנייה.
    אם הודגם מעבר ופיזור משני הצדדים , גם אם מצד אחד הפיזור מופחת - זה תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך רק שאלה אחרונה

אורחת 55
    25/05/2010

האם זה לא מצביע על איזשהי הדבקות סביב החצוצרה ? כי זה מה שנאמר לי ע"י רופא בפורום אחר .. ואני נורא חוששת , כי הרי נרשם שהבדיקה תקינה בפענוח של הרופא .אני מנסה להרות כבר שנתיים ללא הצלחה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך רק שאלה אחרונה

אורחת 55
    25/05/2010

האם זה לא מצביע על איזשהי הדבקות סביב החצוצרה ? כי זה מה שנאמר לי ע"י רופא בפורום אחר .. ואני נורא חוששת , כי הרי נרשם שהבדיקה תקינה בפענוח של הרופא .אני מנסה להרות כבר שנתיים ללא הצלחה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות הבדיקה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    25/05/2010

צילום רחם אינו "הסתכלות ישירה" לתוך הבטן. לפעמים צורת פיזור מסוימת של חומר הניגוד יכולה לרמוז על הדבקויות. פיזור קלוש אינו סימן מובהק להדבקויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו