קרינה בצילום רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה בצילום רחם
    אלמונית
    08/06/2010

ד"ר טוגנדרייך שלום רב. היום עברתי אצלך את "הבדיקה" בבית חולים השרון. שאלתי אותך על הקרינה אליה אני נחשפת בבדיקה ועניתה בקצרה ש "זה מעט קרינה" ניסיתי להתעקש אבל אתה היית עמוס מאד ואמרת לי שנבצר ממך "לתת לי קורס קצר בפיזיקה של קרינה מייננת". אין בליבי עליך באמת הבדיקה לא כאבה והכל נראה מאד מקצועי ומיומן. הספקתי כבר להראות את הצילומים לרופא הנשים שלך וגם הוא שיבח אותך וקבע "אין כמו הבדיקות של טוגנדרייך" אז אחרי כל ההקדמה הארוכה הזו אולי תמצא זמן להסבר קצר בפורום על הקרינה בבדיקה ומשמעותה. כאן לפחות ה"שעור בפיזיקה של הקרינה" יהיה לקהל משמעותי בגודלו וישאר גם לנבדקות נודניקיות בעתיד.
    ושוב תודה על הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה בצילום רחם

הוספת תגובה

• קורס בפיזיקה של קרינה מייננת.

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    08/06/2010

בדיקות רנטגן מבוססות על קרינת רנטגן (קרינת X) הנובעת משפופרת, עוברת דרך הרקמות ונקלטת ע"י מכשיר היודע לעבד את הקרינה לתמונה. מהתאור ברור שרוב הקרינה יוצאת מהגוף ולא נותרת בו. חלק מהקרינה נעצר ברקמות. כעקרון שיקוף צורך מעט מאד קרינה. כמובן שכמות הקרינה תלויה גם ב"עובי" האישה ובאיכות הציוד המשמש לבדיקה, כמו גם במשך הבדיקה.
    עצמת וכמות הקרינה לה נחשפת אישה בזמן צילום רחם שגרתי הנה מזערית ואינה נחשבת כמסכנת את בריאות הנבדקת.
    החשש היחיד שלנו הוא שאישה עלולה בטעות לבצע את הבדיקה כשהיא כבר בהריון. עובר רגיש יותר מאדם לפגיעות שונות ובהם גם לקרינה. זו הסיבה העיקרית שאנו דורשים מהניבדקות להמנע מיחסי מין בין הווסת לבדיקה כדי שלא תיהיה כל אפשרות להריון בזמן הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו