אחרי 2 הזרעות, זה הזמן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי 2 הזרעות, זה הזמן?
    שירן
    24/06/2010

היי ד"ר טונגדרייך.
    אשמח לתשובתך בנושא.

אני בת 25, מבייצת כל חודש כל הבדיקות שלי תקינות וללא היסטוריה של הריונות, הפלות או דלקות אגן וכו'.
    לפני סיום טיפול הזרעה מספר 2 עם פיוריגון ואוביטרל.

לבעלי יש נתוני זרע מעולים אחרי השבחה- 120 מיליון
    70% תנועה
    0.9 סמ"ק נוזל
    (מורפולוגיה לא נבדק בהשבחה וזה הנתון היחיד שהיה בעייתי- 4%)

מתחיל להלחיץ אותי שכבר שנה ועשרה חודשים עם עבודה אינטנסיבית ומדוייקת בתאריכי הביוץ קיימנו יחסים + 2 הזרעות ועדיין לא היה שום הריון! אפילו לא כימי.

מלחיץ אותי שלא הפנו אותי לצילום רחם עדיין, האם אתה רואה מקום לבצע אותו כדי לשלול חסימה?
    אם אני קצת היסטרית בנוגע לבדיקה איך מבקשים בהרדמה מלאה?
    ובנוסף, בדקתי לגבי תורים בבי"ח השרון- ופשוט אין תורים.
    איך משיגים אלייך תור בכל זאת? (כללית).

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי 2 הזרעות, זה הזמן?

הוספת תגובה

• הריון

סימבה
    25/06/2010

כללית מאשרת רק אחרי 3 הזרעות צילום רחם......
    תפני לרופא לך ותקבעי מראש כבר צילום רחם בגלל שאין תורים אני אומרת לך מנסיון..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדויק

דורית
    05/07/2010

אני בכללית ונשלחתי לעשות צילום רחם ברגע שפניתי לרופא הנשים שלי וסיפרתי לו שאנחנו מנסים כבר 8 חודשים... נשלחנו כמובן במקביל גם לבדיקת זרע, פרופיל הורמונאלי ואולטרסאונד.... זה היה עוד הרבה לפני שהתחלנו לבצע הזרעות כחלק מהבירור הראשוני בנושא פוריות.אני קצת חששתי אז המתנתי עם זה ו כשעברתי לטיפול אצל מומחה פוריות, הדבר הראשון שהוא שאל זה האם עשיתי צילום רחם ואמר שזה חשוב בתור צעד ראשון.
    אני לא יודעת במה זה תלוי אבל אין מדיניות גורפת כמו שתארת בכללית (כפי שמתואר מעלה, מדובר בשני רופאים שונים... אחד מהם אפילו לא מומחה פיריון!!! שניהם של הכללית).
    בהצלחה לכל הבנות - זה הרבה פחות מפחיד ממה שנדמה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק מבירור

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    25/06/2010

בירור לזוג שאינו מצליח להתעבר כולל בין השאר:
    הערכת הביוץ
    הערכת איכות הזרע
    בדיקת המעבר בחצוצרות. (בד"כ באמצעות צילום רחם).

אם הזרע תקין ואת מבייצת השלמת הבירור כוללת גם צילום רחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שירן
    02/07/2010

1. האם ניתן לעשות צילום רחם בחודש שבו מזריקים פיוריגון? הבנתי שהזרעה אין בעיה לעשות.
    2. איך מבקשים הרדמה לבדיקה? בנוסף, אם זו בחירה שלי אם להשתמש בתופס צוואר הרחם או בלון שהבנתי שהרבה פחות כואב?
    3. איך משיגים אלייך תור? בביה"ח השרון אין תורים. אני שייכת לקופת חולים כללית ומטופלת פוריות בבלינסון.
    האם בלינסון יכולים לקבוע לי תור אלייך כבר בימים הקרובים? אני נפגשת עם הרופא ביום ראשון לתחילת הזרעה שלישית ומאוד מאוד רוצה לעבור את הצילום לפני זה!

תודה על תשובותייך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות

פרופ' ראול אורביטו
    05/07/2010

1. לא מומלץ, למרות שאפשרי במידה ומבוצע מס' ימים לפני ההזרעה
    2. אילחוש מקומי ושיטת הבדיקה (תופסן\ בלון)- יש לברר במכון הרנטגן בו מבוצע הצילום
    3. בדיקות דר' טוגנדריך- ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
    4. בביליסון- קיימת מרפאת פוריות מצוינת, וניתן לבצע דרכם את כל הבדיקות\טיפולים הדרושים במהלך טיפולי פוריות. מציע שתעלי את שאלותיך בפני הרופא\ה שיקבלו אותך- ואין לי ספק שתקבלי מענה לכולן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו