מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חצוצרות חסומותתמר03/07/2010
שלום רב,
אני בת 29, ללא ילדים. לפני כשנה וחצי התחלנו אני ובעלי לנסות להרות, ולאחר כ-5 חודשים התגלה אצלי הריון חוץ רחמי. לאחר הפסקת ההריון באמצעות זריקות מטוטרקסט, חזרנו לנסות.
בשבוע שעבר עשיתי צילום רחם. בצילום נראה שיש מעבר בין החצוצרה לשחלות בשני הצדדים אולם הוא מאוד צר (הבדיקה כאבה מאוד - אני מניחה שיש קשר).
לטענת הרופא שלי (שגם ביצע את הצילום), מדובר בבעיה מבנית בחצוצרות, וההמלצה שלו היא לבצע הפריית מבחנה.
שאלותי הן:
1. האם ישנו טיפול לפתיחת החצוצרות? אם כן, במה הוא כרוך?
2. האם הפריית מבחנה מומלצת במצב כזה, והאם היא מסובכת? עד כמה שידוע לי, אין לנו בעיה אחרת - בעלי עשה בדיקת זרע, והיא יצאה תקינה, ואני מניחה שאם הצלחתי להרות פעם אחת (הריון חוץ רחמי) אז כפי הנראה גם אצלי תקין (תקן אותי אם אני טועה).
אשמח לשמוע דעתך בנושא.
תודה מראש,
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו05/07/2010ברגע שיש מעבר- החצוצרות "פתוחות" - אין צורך בניסיון פתיחה ( כמו, צינטור חצוצרות)
לגבי המשך טיפולי פוריות- אם להמשיך בהשראת ביוץ והזרעות או לעבור להפריה חוץ-גופית, נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל
לגבי הפריה- אנא פני לפורום המתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)