מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות צילום רחםגל23/08/2010
שלום ד"ר,
היום ביצעתי צילום רחם, שלצערי עבר עלי בצורה מאוד מאוד כואבת!
הבנתי שצד ימין חסום. אני מעתיקה את הפענוח שנכתב באנגלית, ואודה לך על הסברה בעברית+כמה שאלות שלי:
free passage of contrast is seen through the cervix to uterus and through the right falopian tube, spilling of contrast material is noted only on right side, through the right follopian tube.
no passage and spillage is seem from left side. left fallopian tube is not visualised.
uteres space is in normal contours and size.
no cervical insuficiency is seen.
שאלותי:
1. נאמר לי אחרי הבדיקה שאוכל להרות בלי בעיה כי השחלה הימנית תקינה- האם כך?
2. האם הצד השמאלי (לא הבנתי אם חצוצרה או שחלה) היה חסום או סתום, והאם זה נבע כתוצאה מכאבי התופת מהבדיקה? איך ניתן לדעת?
3. האם יש צורך בהמשך בירור, כגון צינתור, או שלא?
4. במידה וצריך המשך בירור, האם אוכל לעשות זאת בטשטוש רציני או הרדמה, לאור הסבל מהבדיקה הזו? והיכן?
5. האם יש דרך לדעת כמה זמן הצד השמאלי חסום, וממה?
6. האם ניתן לדעת אם השחלה השמאלית עדיין מייצרת ביציות? האם יש טעם בשאיבתן?
בבקשה תשובותייך, מאחר והתור לרופא עוד זמן רב, ואני דואגת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה חד צדדית
פרופ' ראול אורביטו24/08/2010צילום תקין למעט העדר הדגמה של חצוצרה שמאל - כלומר חסימה פרוקסימלית
1. ניתן להרות ספונטני כיוון שחצוצרה ימין פתוחה
3.2. שמאל חצוצרה לא הודגמה- יתכן חסימה או בעיה טכנית, ניתן לבירור\נוסף וטיפול ע"י צינטור חצוצרות
לשאלות 2-4 פני למדור שאלות נפוצות בפורום לתשובות מקיפות
5. לא ניתן
6. ניתן ע"י מעקב אולטרסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות. שאלה נוספת
גל24/08/2010קראתי במדור שהפנית אותי אליו, אולם לא קיבלתי תשובה לחלק משאלותי:
האם יש צורך לפתוח חסימה בחצוצרה השמאלית?
האם ניתן להשאיר חצוצרה חסומה, או שצריך לנתח ולהסיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוסלפינגס
פרופ' ראול אורביטו26/08/2010חצוצרה סתומה ניתן לנסות לפתוח ע"י צינטור, או לנסות להמשיך להרות מהחצוצרה הפתוחה 0נתון לשיקול דעת הרופא המטפל)
כריתת חצוצרה מומלצת רק אם החסימה רחיקנית (לא המקרה שלך) עם הצטברות נוזלים בחצוצרה (הידרוסלפינגס).
בארץ מומלצת כריתה לאחר 1-2 מחזורי IVF
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המפורטות
גל27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויה דומה
מירי27/08/2010עברתי חוויה דומה לשלך (בי"ח לניאדו בנתניה) - הממצאים שם היו "חסימה מוחלטת של שתי החצוצרות" הרופא שלי המליץ לחזור על הבדיקה אצל טוגנדרייך. שמעתי לעצתו. עברתי הבדיקה בשנית גם לא כאב וגם שתי החצוצרות נמצאו תקינות. טופלתי בהזרעה ואני בהריון מתקדם.
אני רואה לעצמי חובה להכנס מפעם לפעם לפורומים השונים ולספר את סיפורי כי נראה לי שהבדיקה קיבלה "שם רע" בגלל רופאים מסויימים שמבצעים אותה שלא כהלכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידכון
פרופ' ראול אורביטו28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)