מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם - בלון והרדמהקרן01/09/2010
שלום רב,
1. אבקש הסבר לגבי השימוש / אי-השימוש בבלון בצילום רחם. אם זה כל כך מפחית את הכאבים מדוע השימוש אינו שגרתי? הבנתי שהוא עולה כמה מאות שקלים. האם אני צריכה לקנות באופן פרטי ולהביא לרופא (ד"ר טוגנדרייך במכבי השלום), או לקנות במקום? אני מבולבלת.
2. האם אין שום אפשרות, במקום כלשהו, לעשות את הבדיקה באלחוש מקומי? מדוע לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו02/09/2010במכבי השלום- דר' טוגנדרייך מבצע עם בלון
כמו-כן, מבצע גם עם אילחוש מקומי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - בלון וד"ר טוגנדרייך
קרן02/09/2010עשיתי בסוף את הבדיקה אצל ד"ר טוגנדרייך במכבי השלום. הוא היה מאוד נחמד ומרגיע, והבדיקה לא היתה נוראית בכלל.
אבל חשוב לי לציין שכשביקשתי ממנו את הבלון, לפני שהתחיל, הוא אמר: "למה לך? בניגוד למה שכתוב באינטרנט דווקא הבלון זה מה שכואב. זה מה שצריך רק אם יש חסימה" (זה לא ציטוט מלה-במלה, אבל פחות או יותר מה שהוא אמר).
סמכתי עליו והוא השתמש בספקולום גיניקולוגי רגיל. אין לי מושג אם השתמש ב"מצבט" לצוואר הרחם -- ובכל מקרה השלב הזה כולו לא כאב לי. רק החדרת היוד עצמה גרמה לי להתכווצויות ולכאב די חד, אבל גם זה עבר מאוד מהר.
אין לי כאן תלונה -- וזה כאילו לא חשוב עכשיו -- אבל בכל זאת, היות שעסקתי בבירורים כל כך הרבה לפני הבדיקה, ומה שד"ר טוגנדרייך אמר לי מנוגד לכל מה שקראתי באינטרנט מראש, הייתי רוצה להבין את עניין הבלון.
וכמובן שזה גם יכול לעזור לנשים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - בלון וד"ר טוגנדרייך - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך08/09/2011אסביר שוב ובפירוט:
רקמות רכות ובהן הרחם והחצוצרות "שקופות" לקרני הרנטגן ואינן מודגמות אלא אם ממלאים אותן חומר ניגוד "העוצר" קרינת רנטגן.
כל תפקידו של הגניקולוג בבדיקת צילום הרחם הוא להחדיר את חומר הניגוד הנוזלי דרך צוואר הרחם לחלל הרחם ולחצוצרות. למטרה זו קיימים מספר אביזרים ובהם גם קטטר ובלון בקצהו. הבלון נועד להתנפח בחלל הרחם או בתעלת צוואר הרחם ולמנוע מהנוזל להשטף החוצה לנרתיק. ניפוח בלון בצוואר הרחם או בחלל הרחם מכאיב. שיטות אחרות ובהן זו בה אני נוהג להשתמש - מכאיבות פחות. לפעמים השיטה השכיחה (שלי) נכשלת בגלל מבנה לא שגרתי של צוואר רחם ואני עובר לשימוש בקטטר עם בלון. בכל מקרה הקטטר זמין בכל המקומות בהם אני מבצע את הבדיקה וללא תשלום נוסף של הנבדקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלון
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/09/2010על מנת לבצע צילום רחם וחצוצרות יש להזרים חומר ניגוד דרך צוואר הרחם. קיימים מספר אביזרים המשמשים לצורך זה. קטטר עם בלון הוא אחד האביזרים ולו מספר מגבלות.
1 - לא ניתן "להזיז" את הרחם באמצעות קטטר עם בלון ולעיתים מיקום ומנח הרחם באגן לא מאפשר הדגמתו האופטימלית בלי "משיכתו".
2 - ניפוח הבלון מייצר לחץ בצוואר הרחם או ברחם - לחץ הגורם תחושת כאב.
3 - הבלון תופס מקום ומסתיר חלק מחלל הרחם ועלול לכן לגרום ל"פיספוס" של ממצאים.
אני נוהג להשתמש בקטטר עם בלון כשהאביזרים האחרים לא מתאימים (וזה נדיר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בקשר לבלון.
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/09/2010אני משתמש בקטטר עם בלון כל אימת שמתעורר בו צורך. אין פה שאלה של מחיר או עלות. הקטטר עם הבלון זמין בכל קופות החולים ובלי הגבלה.
ניתן לבצע אילחוש מקומי אם כי בד"כ זה מיותר. אם תבקשי - יבוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טוגנדרייך
לירה07/09/2011מחר אעשה אצלך צילום רחם אני מאוד מפחדת מה"מצבט" שכולן פה מדברות עליו האם אתה משתמש בו או שיש משהו אחר פחות נורא (חוץ מהבלון שהבנתי שאצלך הוא מוצא אחרון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טוגנדרייך - תגובה
פרופ' ראול אורביטו08/09/2011המצבט הינו אחד המיפלטים האחרונים- כאשר לא ניתן לחדור לרחם,
כך שרוב הסיכויים שלא תזדקקי לו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)