ייעוץ בנוגע לחצוצרה חסומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בנוגע לחצוצרה חסומה
    חסוי
    02/11/2010

שלום רב,
    להלן מימצאי צילום רחם, שביצעתי:
    רחם במבנה תקין, ללא פיגמי מילוי
    חצוצרה ימנית לא הודגמה, הוציע לאישה צינטור - אינה מעוניינת
    חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים
    אין סימנים לאי ספיקת צוואר הרחם.
    במעמד צילום הרחם, לא יכולתי לעמוד בכאבים החזקים וגם לא הבנתי את המשמעות לפיכך, בקשתי לוותר על הניסיון לפתיחת החצוצרה.
    חשוב לציין שלפני צילום הרחם, עברתי שתי הזרעות טבעיות (עם אוביטרל), אך ללא הצלחה. עפ"י הרופאה שלי, ניתן להמשיך בטיפולי הפוריות. כדאי לעשות שני מחזורי זריקות איקקלומין, במידה ולא יצליח לעבור להפריות.
    שאלותיי: האם לא כדאי ראשית לנסות לשחרר את החסימה ע"י צינתור, שהרי במידה ונצליח ייתכן, שלא נצטרך להגיע בכלל ל"מסלול ההפריות".
    במידה וכדאי, היכן מומלץ לבצע את הצינתור? מה הפרוצדורה,האם כדוג' צילום רחם מזריקים יוד ותופסים את הרחם במעין מצמד? האם סיכויי הצלחתו גבוהים? האם יש רופאים מומחים מומלצים? האם ניתן להרות מיידית לאחר הצינתור , או שנדרשים כמה חודשי המתנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צנתור ע"י ד"ר טוגנדרייך

גלית
    02/11/2010

גם אני הייתי במצב דומה לשלך. הופניתי לצנתור לד"ר טוגנדרייך בבית חולים השרון בפ"ת. הרופא המטפל שלי אמר לי שטוגנדרייך הוא מספר 1 בתחום.
    עברתי צנתור בשרון ואחרי חודשיים נכנסתי להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור

חסוי
    02/11/2010

תודה רבה על העידוד...
    מזל טוב להיריון (-:

האם לקחת כדור נגד כאבים? או שהצינתור נעשה בהרדמה חלקית?
    הצינתור דורש אישפוז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בנוגע לחצוצרה חסומה - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    02/11/2010

שלום רב'

נראה לי שכדאי לבצע צנתור של החצוצרה החסומה. גם אם יש חצוצרה אחת תקינה הצנתור משפר הסיכוי להריון (אם הוא מצליח).ניתן להתכונן עם תכשיר נגד כאבים.
    רופאים מומלצים לצנתור:
    דר' מלצר בי"ח ברזילי אשקלון
    דר' שלומי כהן בי"ח שיבא תה"ש
    דר' אקשטיין בי"ח ליס ת"א.
    דר' בר חוה מרכז רפואי רמת אביב.
    עבדך הנאמן דר' טוגנדרייך - בי"ח השרון פ"ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חסוי
    02/11/2010

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    שנית, גם לפני הצילום לקחתי אדוויל וזה לא עזר, היו לי כאבי תופת. האם ניתן לבצע את הצינתור עם אלחוש או הרדמה מקומית?
    לגבי "עבדך הנאמן" ניסתי לתאם תור היום ומסרו לי שאתה בחו"ל ואין להם מושג עד מתי........
    אגב, מה הפרוצדורה של הצינתור? האם כדוג' צילום רחם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    02/11/2010

ניתן לבצע אילחוש מקומי.
    אני לא בחו"ל. נפלה טעות בבית החולים. תתקשרי ל 9372222 -03 ותקבעי.

הצנתור דומה לצילום. בשונה היות וכבר ידוע על חסימה מתחילן מייד עם "סט לצנתור" וזה מקצר ומפשט הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חסוי
    07/11/2010

בצילום הרחם הופיע שאחת החצוצרות תקינה והשנייה לא הודגמה.
    התייעצתי עם רופא לגבי הכדאיות בצינתור וקבלתי חו"ד שעל פיה , ייתכן ומדובר בכלל בעיוות ולא בחצוצרה חסומה.
    מה גם, שלא ניתן לעשת צינתור , מאחר והחסימה היא באמצע החצוצרה.
    האם ניתן להיכנס להיריון עם חצוצרה תקינה אחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    11/11/2010

חסימה באמצע החצוצרה- אכן, לא ניתן לטפל בצינטור
    לגבי אפשרות של הריון עם חצוצרה אחת, אפשרי ביותר, אם כי בשכיחות נמוכה יותר בהשוואה למצב בו 2 החצוצרות פתוחות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו